28
Joi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii clujeni acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe.toleranta 0

De fiecare dată când sunt depistați șoferi sub influența alcoolului/altor substanțe, polițiștii manifestă toleranță zero și iau cele mai drastice și ferme măsuri, în scopul responsabilizării acestora.

Ieri, doi șoferi au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au fost depistați în trafic, la volan, sub influența alcoolului.

 

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza localităţii Aghireşu Sat a avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale, iar cel care l-a provocat a părăsit locul, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au găsit autoturismul implicat în accident la circa 1,5 km distanță de locul producerii, în afara părții carosabile, într-o curbă deosebit de periculoasă.

Totodată, a fost depistat şi cel care a condus autoturismul, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani, din comuna Aghireşu, judeţul Cluj. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, acesta relevând o concentraţie alcoolică de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că bărbatul nu este deţinător de permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia cel în cauză să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

 

 

****

 

 

În urma probatoriului administrat, la data de 3 iunie a.c. polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui conducător auto care a fot depistat în trafic sub influența alcoolului.

Cel în cauză, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Uriu, județul Bistrița Năsăud, a fost depistat de polițiști la data de 31 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 17, prin localitatea Cuzdrioara, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i –au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

 

 

****

 

Alți trei șoferi au fost depistați în trafic sub influența alcoolului. Acestora li s-au întocmit dosare penale, iar permisul de conducere le-a fost reținut. De asemenea, un alt bărbat a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul deși nu avea permis de conducere.

Exemple:

 

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Cluj au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Gilău, judeţul Cluj, care conducea un autoturism pe D.N. 1 E60, pe raza localităţii Gilău, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

 

*****

 

 

La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 01.25, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat de 60 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Castanilor din aceeaşi localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

*****

 

 

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 21.10, poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au depistat un bărbat de 57 de ani, din comuna Sic, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada III din aceeaşi localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

 

*****

 

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au depistat un bărbat  de 18 ani, din comuna Recea Cristur, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Chinteni, judeţul Cluj, deşi nu este deţinător de permis de conducere.

 

În continuare se desfășoară activități sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh