28
Joi, Mar
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În noaptea de 16/17 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în municipiul Cluj-Napoca, dar şi de impunere a unui climat de disciplină în rândul politia clujparticipanţilor la traficul rutier.

Acţiunea a vizat, în special, impunerea respectării regimului de viteză, dar şi prevenirea şi combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, acţionându-se atât în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, cât şi în celelalte cartiere.

Activităţile desfăşurate cu aparatele radar au condus la identificarea şi sancţionarea a 49 de conducători auto care au decis să nu respecte limita de viteză legală prevăzută pe tronsoanele de drum pe care circulau în acel moment. Astfel, 2 dintre aceştia au fost sancţionaţi şi cu măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată. De asemenea, alţi 11 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare, iar în 4 cazuri a fost luată măsura retragerii certificatelor de înmatriculare.

În cadrul acţiunii, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din comuna Aghireşu, judeţul Cluj, care conducea cu o concentraţie alcoolică în aerul expirat de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea perioadei de reţinere să fie prezentat în faţa magistrţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

 

Foto: Arhiva

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh