28
Joi, Mar
19 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ssub autoritatea Instituției Prefectului,  polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării mobile Cluj –Napoca, polițiști locali din politiecadrul Poliției Locale Cluj-Napoca, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj și Protecția Consumatorului, specialiști din cadrul DSVSA Cluj , DSP Cluj și ISCTR Cluj și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. 

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 18.00-21.00, în zone din municipiu unde exista riscul aglomerării de persoane, cu predilecție la terasele din Piața Muzeului, Piața Unirii, strada Eroilor, strada Piezișă, dar și în centre comerciale din municipiu Cluj-Napoca.

 

Totodată, au fost efectuate verificari în mijloacele de transport în comun.

 

S-a acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii noului tip de coronavirus. 

 

În cadrul acțiunii au fost verificare 67 de terase și peste 70 de societăți comerciale, fiind legitimate peste 150 de persoane.

 

Au fost verificate un număr de 44 de mijloace de transport în comun, fiind legitimați 373 pasageri.

 

17 persoane au fost sancționate contravențional conform Legii 55/2020,  pentru nepurtarea măștii de protecție în mijlocul de transport public, fiind aplicate sancțiuni și pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, consum de alcool în spațiul public, fapte de cerșetorie, dar și pentru nerespectarea normelor privind interzicerea fumatului în spațiile închise.

 

Pe linie rutieră, polițiștii au verificat 62 de vehicule, iar în urma încălcării normelor de circulație rutieră de către conducătorii auto, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale.

 

Polițiști au reținut 5 permise de conducere pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h și au retras 5 certificate de înmatriculare pentru nereguli constate din punct de vedere tehnic.

 

Acțiunea în sistem integrat, a continuat și în timpul nopții, acționându-se în intervalul orar 23.00 – 02.00, în Piața Muzeului, strada Piezișă și Calea Turzii.

 

Au fost verificare 21 de terase și societăți comerciale, fiind legitimate 44 de persoane.

 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, 4 dintre acestea pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, alte 6 sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație rutieră.

 

Acțiunile în sistem integrat vor continua în cursul zilei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh