26
Vi, Apr
2 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 5-7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o acțiune pe linie rutieră, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.politia rutiera

 Printre principalele obiective urmărite s-au numărat asigurarea respectării legii, combaterea încălcării regimului legal de viteză, precum și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunea s-a desfășurat vineri, 5 februarie, în intervalul orar 14.00 – 18.00, sâmbătă, 6 februarie, în intervalul orar 12.00-18.00, respectiv 23.00-04.00, și duminică, 7 februarie, în intervalul orar 12.00-18.00.

 Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate 593 de abateri, 518 dintre acestea fiind la regimul rutier.

 Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii au aplicat 264 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 39 de permise de conducere ca urmare a depășirii vitezei legale cu peste 50 km/h.

 251 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate participanților la traficul rutier pentru alte încplcări aduse normelor de circulație pe drumurile publice

 De asemenea, în urma controalelor efectuate, au fost depistați 8 conducători auto în timp ce se deplasau pe drumurile publice, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 Ca urmare a celor constatate, au fost întocmite 5 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar față de alți 3 conducători auto a fost luată măsura sancționării contravenționale, acestora fiindu-le reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

 Totdată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

Exemplu semnificativ:

 În perioada 6-7 februarie a.c., polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției orașului Huedin, împreună cu polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au acționat pe raza orașului și a comunelor arondate în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la traficul rutier și impunerea respectării regimului legal de viteză.

 În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 92 de persoane și verificate 84 de vehicule.

 Abaterile constatate de polițiști au impus aplicarea unui număr de 66 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu OUG 195/2002R, 40 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 Totodată, polițiștii au reținut 4 permise de conducere ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, efectuării unor depășiri neregulamentare și nerespectării indicațiilor polițiștilor rutieri.

 De asemenea, a fost depistat un bărbat în timp ce se deplasa cu un autoturism pe drumul public, fără a deține permis de conducere, față de acesta fiind efectuate cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh