17
Mie, Apr
12 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Astăzi, 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o acțiune preventiv-informativă, referitoare la măsurile stabilite în contextul epidemiologic actual, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.politie

Astfel, polițiștii clujeni au urmărit responsabilizarea cetățenilor și încunoștințarea operatorilor economici cu privire la obligațiile ce le revin în conformitate cu noile modificări legislative, referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

Conform noilor modificări, ,,activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00-02.00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.”

Totodată, se prevede faptul că ,,participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Având în vedere noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021, pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021,  Certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole și la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

Aceste modificări se aplică în localitățiile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.  

În acest context, conducătorii autovehiculelor au fost instruiți în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului .

 

Polițiștii vor acționa în permanență pentru ca noile măsuri introduse să fie cunoscute de către cetățeni și totodată respectate, în scopul limitării riscului de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

 

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh