30
Ma, Noi
29 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Acțiunile preventiv-reactive desfășurate în municipiul Cluj-Napoca în cursul zilei de ieri, 17 octombrie au condus la legitimarea unui număr total de 117 persoane și verificarea în trafic a 71 de autovehicule. politie jandarmi cluj control

De asemenea, verificările au vizat modul în care sunt respectate măsurile adoptate pentru prevenirea SARS COV-2, de către operatorii economici. 

În cadrul controalelor derulate în trei intervale orare (16.30-20.00, 20.00-22.00, 22.30-01.30) au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii 61/1991, ale celor referitoare la circulația vehiculelor pe drumurile publice, dar și ale Legii 55/2020. 

În total au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale.

 Totodată, în cadrul filtrelor rutiere organizate, polițiștii rutieri au reținut patru permise de conducere și au constatat două infracțiuni la regimul rutier. 

EXEMPLU SEMNIFICATIV 

În cadrul verificărilor asupra modului în care sunt respectate măsurile adoptate pentru prevenirea SARS COV-2, de către operatorii economici, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii Secției 4 Poliției Cluj-Napoca, spijiniți de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi și Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj au efectuat un control în interiorul unui local public, unde, în acel moment se aflau mai multe persoane.

 În total, în urma controlului au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 9.600 de lei. 

Abaterile înregistrate conform prevederilor Legii nr. 55/2020 au vizat nerespectarea prevederilor referitoare la obligația persoanelor de a prezenta dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19, pentru a participa la anumite activități, fiind astfel aplicate 13 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei.

Alte două sancțiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh