28
Joi, Sep
18 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj au reținut, pentru 24 de ore, o femeie, de 24 de ani și un bărbat, de 25 de ani, din comuna Moravița, județul Timiș, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și înșelăciune.

 

La aceeași dată, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș, Serviciului Criminalistic Timiș, Secției 8 Poliție Rurală Deta, au descins la locuințele celor două persoane, din județul Timiș.

 

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada septembrie-noiembrie 2021, cei în cauză ar fi postat pe un site online, cu specific comercial, mai multe anunțuri fictive, privind vânzarea de plăci video și stații de minat criptomonede, fiind transmise cumpărătorilor facturi proforme false, iar ulterior ar fi solicitat plata în avans a produselor, în diverse conturi bancare.

 

Sumele de bani ar fi fost transferate în mai multe conturi bancare, deschise pe numele acestora, fără ca produsele să fie livrate ulterior cumpărătorilor.

 

Prin comiterea acestor fapte, s-ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, carduri bancare, telefoane mobile și cartele SIM, respectiv bunuri care ar fi fost utilizate la săvârșirea activității infracționale.

 

Cele două persoane au fost conduse la poliție, iar, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, ulterior fiind încarcerați.

 

La data de 6 ianuarie a.c., Judecătoria Cluj-Napoca a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele femeii de 24 de ani, iar, față de bărbatul de 25 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor.

 

La percheziții au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh