29
Vi, Mar
17 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru a celebra Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, la nivel național a fost inițiat Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățămând preuniversitar, realizat, de către Inspectoratul General al Poliției Române - Direcția Siguranță Școlară.

 

Acestui demers, inițiat în scopul creării unui mediu adecvat de siguranță, dar și pentru a preîntâmpina și dezarma comportamentele violente în mediul școlar, i se alătură și polițiștii clujeni.

 

Astfel, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj vor desfășura activități informativ-preventive  în patru unități de învățământ preuniversitar, pentru formarea unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe empatie, colegialitate, respect și responsabilitate.

 

De asemenea, în cadrul proiectului de prevenire, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante la proiect, se va desfășura un concurs, care va consta în elaborarea un afiș format 100 x 70 cm și a unui clip video de maxim 3 min, cuprinzând mesaje de descurajare a violenței fizice sau psihologice .

 

Concursul se adresează tuturor elevilor de gimnaziu din școlile participante, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de elevi, coordonați în acest scop de profesori.

 

La nivelul fiecărei unități școlare va fi desemnat un material câștigător, în baza votului exprimat de elevii școlii.

 

Ulterior, la data de 1 martie 2022, la nivelul județului Cluj va fi desemnată o singură școală câștigătoare în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect.

 

La nivel național, va fi realizată o etapă de selecție, unde va fi înscrisă școala desemnată câștigătoare de la nivelul județului Cluj, câștigătorii urmând să fie desemnați la data de 25 martie 2022.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh