Timp de două zile, polițiștii de imigrări din două județe și municipiul București au finalizat verificările documentelor prezentate de către reprezentanții a opt societăți comerciale. În patru cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 300.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în valoare de 180.000 de lei, a fost aplicată de polițiștii de imigrări din Satu Mare.
Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.
În perioda 10 - 11 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări din București, Dolj și Satu Mare au finalizat verificările documentelor prezentate de către reprezentanții a opt societăți comerciale.
Ca urmare a celor constatate, în trei cazuri nu au fost constatate nereguli, într-un caz, societatea comercială a fost sancționată cu avertisment, iar în patru cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 310.000 de lei, pentru diferite încălcări prevăzute de OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul Românie,
Polițiștii de imigrări din Satu Mare au sancționat o societate comercială cu amendă în valoare de 180.000 de lei, întrucât au fost depistați 18 străini, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, din India, Sri Lanka și Bangladesh, fără avize și contracte individuale de muncă.
Tot în perioada e referință, reprezentantul unei societății comerciale din județul Dolj a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 70.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României (șapte străini care se aflau în ședere ilegală au fost primiți la muncă).
Și polițiștii de imigrări din București au sancționat două societăți comerciale cu amenzi în valoare totală de 60.000 de lei. O societate comercială a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru că a primit la muncă un tânăr din Bangladesh fără aviz de angajare, iar cea de-a doua a fost sancționată cu 40.000 de lei, întrucât a primit la muncă fără avize de angajare doi străini din Sri Lanka, respectiv Bangladesh.
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu alte instituţii cu atribuții în domeniu, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.