24
Mie, Apr
6 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În perioada 30 ianuarie a.c. – 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj și cei ai Direcției Silvice Cluj au acționat pe raza județului, cu scopul de a preveni și combate activitățile ilicite în domeniul silvic.

În acest context au fost efectuate verificări privind transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, fiind executate în total 62 de controale și verificate peste 130 de mijloace de transport.

 

În urma acestora au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile legii 171/2010, în valoare de peste 57.000 de lei.

 

Totodată, a fost dispusă confiscarea a 54 metri cubi de material lemnos în valoare de peste 21.000 de lei.

 

Exemplu semnificativ:

 

La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit în trafic pentru verificări, în localitatea Valea Drăganului, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor s-a constatat că transportatorul nu a îndeplinit obligațiile de a avea o conexiune permanentă de date mobile active și de a avea activ receptorul GPS al dispozitivului mobil pe timpul transportului de materiale lemnoase.

 

Totodată, la verificarea cantității de material lemnos transportat s-a constatat că există o diferență de 9,225 mc între cantitatea de material lemnos prevăzută pe documentele de însoțire și cea constatată faptic.

 

Astfel, au aplicat sancțiuni contravenționale pentru deficiențele constatate în valoare totală de 12.000 de lei și au dispus confiscarea materialului lemnos în cantitate de 9,225 mc.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh