28
Ma, Mai
16 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageVânătorii turdeni susţinuţi de poliţişti au prins în flagrant un grup de braconieri care au furat aproape 100 kilograme de peşte din lacul de la Bădeni,de lângă Turda. Membrii Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Turda aveau informaţii de mai multă vreme că în zonă acţionează persoane certate cu legea, mai ales la adăpostul nopţii. O noapte întreagă au stat la pândă membrii asociaţiei vânătorilor şi pescarilor,dar şi câţiva poliţişti, rezistând cu stoicism frigului pătrunzător. În cele din urmă au reuşit să surprindă braconierii în flagrant. Un grup de trei persoane din judetul Gorj, care s-au dovedit până la urmă braconieri, după cum susţin vânătorii, au scos dintr-o dubiţă un întreg arsenal de prins peşte.

Pentru a nu le lăsa nici o portiţă de scăpare, vânătorii au aşteptat ca suspecţii să prindă peştele cu instrumentele ilegale şi apoi să încarce totul în maşină. Ei au scos din lac aproape 100 de kilograme de peşte fitofag, caras şi crap. În acel moment, braconierii s-au trezit înconjuraţi cu echipaje de vânători şi poliţie, sosiţi cu trei maşini, aşa că nu au mai avut ce face, predându-se fără ca oamenii legii să fie nevoiţi să facă uz de armă. Aveau un arsenal impresionant: opt setci, două bărci prenumatice, şase lansete, două minciocuri şi două lanterne. Marius Maşca, directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Potaissa” Turda ne-a povestit toată acţiunea: „Am stat în tufăriş toată noaptea. Eram la câţiva metri de cei trei dar nu am făcut nici o mişcare, pentru că suntem obişnuiţi ca braconieri prinşi de noi să scape basma curată cu niscai tertipuri avocăţeşti. Aşa că le-am spus băieţilor că trebuie să acţionăm ca la carte. După ce şi-au făcuThumbnail imaget treaba, au încărcat în maşină atât sculele ilegale pe care le-au folosit pentru a prinde peştii, cât şi captura. Atunci abia a sosit momentul să acţionăm. Împreună cu poliţia, am apărut cu trei maşini iar la controlul efectuat de poliţie a ieşit la iveală totul. ” Vânătorii speră că braconierii vor fi anchetaţi şi vor suporta rigorile legii, urmând ca pagubele produse de aceştia să fie evaluate şi recuperate prin intermediul justiţiei. Directorul Marius Maşca spune că pânde şi controale vor fi executate de echipajele ale asociaţiei pe toate lacurile şi în toate pădurile arondate lor, pentru stoparea fenomenului infracţional de braconaj care a luat, în ultima vreme, o amploare fără precedent. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan a declarat despre acţiunea de la lacul Bădeni: “În jurul orei 05,30, pe DN 1 E81, a fost oprit în trafic autovehiculul marca VW Transporter, condus de H. Traian, de 46 ani, din oraşul Rovinari, care se deplasa din zona lacului spre municipiul Turda, fiind insoţit de R. Mihai, de 41 ani, din oraşul Rovinari, jud. Gorj şi P. Dumitru de 37 ani, din localitatea Vlăduleni, jud. Gorj. Cu ocazia controlului efectuat în autovehicul s-au gasit 96,8 kg. peşte viu, fitofag, crap şi caras, opt setci, două bărci prenumatice, şase lansete, două minciocuri şi două lanterne .” Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi deţinere şi transport fără documente legale a peştelui, deţinere şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a unor tipuri de unelte de pescuit comercial, deţinere şi utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale de pescuit cu unelte neautorizate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh