La fel cum au procedat și în cazul SC Turda Salina Durgău SA, consilierii locali au mandatat pe același avocat , Nicolae Giurgiu, membru al Partidului național liberal, să aprobe planul de administrare al societății comerciale Domeniul Public Turda SA.
Planul a fost depus la sediul Consiliului Local Turda de către directorul societății, ing. Adrian Sălăgean, pentru a putea fi studiat și aprofundat de către aleșii locali. Planul, care nu conține prea multe cifre și date exacte, a fost semnat de președintele Consiliului de Administrație de la SC Domeniul Public Turda, Sorin Săveanu.
Două zile mai târziu, într-o altă ședință extraordinară a Consiliului Local Turda, același avocat Nicolae Giurgiu a fost mandatat de această instituție să aprobe o modificare la Actul Constitutiv al SC Domeniul Public Turda SA: ”1. Corectarea preambulului în sensul menționării corecte atât a acționarului, și anume ”Municipiul Turda prin Consiliul Local” precum și a reprezentantului acestuia în AGA numit prin HCL 104 din 16.04.2013”. Adică a omniprezentului Nicolae Giurgiu, după principiul ”eu centrez, eu dau cu capul”.
Dar misiunea avocatului Nicolae Giurgiu nu se termină aici pentru că în aceeași ședință a fost mandatat de către aleșii locali să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli aferent exercițiului financiar 2013 al SC DPT SA.
În aceeași ședință, trebuie să vă spunem, chiar cu riscul de a vă plictisi, că Nicolae Giurgiu a fost mandatat să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli aferent exercițiului financiar 2013 și al SC Turda Salina Durgău SA dar și să facă aceeași modificare în actul constitutiv al acestei societăți ca la SC DPT SA. Ați ghicit, este vorba tot despre el, astfel că Nicolae Giurgiu centrează și tot el dă cu capul. Doar că modificările din actul constitutiv al SC Turda Salina Durgău SA nu se opresc aici. Consilierii l-au mandatat pe Giurgiu să modifice și art. 13.2 care se completează la finalul primului aliniat cu ” … sau a acționarilor” iar de la finalul celui de-al doilea se elimină ” … ale cărui servicii sunt contractate de societate” , și art. 10.3 unde litera ”h” se transferă integral de la atribuții ale AGA la litera ”c”, atribuții ale consiliului de administrație (conferind mai multă putere CA în detrimentul AGA!), și art. 16.1 care se modifică în sensul eliminări numelui auditorului financiar în vederea numirii de către AGA a unui alt auditor.