16
Ma, Apr
13 New Articles

Salina Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

acar-workcall-5-august-2015Salina Turda a dat startul  cursurilor  gratuite desfășurate în cadrul proiectului Workcall (ID 143219), implementat de Forum Group, în parteneriat cu Asociația Eduteco și Agenția de Consultanță și Afaceri Română.  Astfel, începând cu data de 03 august 2015, Turda Salina Durgău a demarat  cursul de calificare în ocupația de tehnician maseur la Turda, adresat persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile (28 beneficiari), iar în data de 04 august 2015 o altă grupă a debutat la Șimleul Silvaniei (28 beneficiari) în aceeași meserie.

 În urma absolvirii cursului, toți participanții  vor beneficia de o subvenție în valoare de 500 de lei, împreună cu diploma eliberată de Autoritatea Națională pentru Calificare (ANC). De asemenea, suportul de curs și mijloacele tehnice utilizate în cadrul acestuia vor fi puse la dispoziție gratuit de către organizatori.

Meseria de maseur necesită multă atenție, dar și cunoștinte solide, de aceea este necesară o pregătire temeinică. În acest sens, cursul organizat de Turda Salina Durgău oferă șansa cursanților de a deveni buni profesioniști în acest domeniu. După absolvire, cursanții vor avea diverse oportunități de angajare în locuri precum: centre spa, hoteluri care oferă  servicii de wellness, spitale sau cabinete de specialitate etc.

 

Proiectul Workcall se desfășoară în perioada aprilie 2014-octombrie 2015, fiind cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”. Acest proiect este derulat în regiunile București-Ilfov, Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj).

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului pe piața muncii pentru persoanele din grupurile vulnerabile (persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, femei, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului),  prin furnizarea de servicii integrate de sprijin.

În cadrul acestui proiect, Turda Salina Durgău oferă cursuri de calificare pentru  meseriile de nămolar, băieș, brancardier și tehnician maseur pentru un grup țintă format din femei, romi şi persoane cu dizabilităţi. "Workcall" mai cuprinde și furnizarea serviciilor de informare, consiliere, orientare profesională și coaching pentru persoanele vulnerabile aflate în căutarea unor programe de formare profesională și/sau un loc de muncă.

 

Pin It