25
Joi, Apr
3 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conducerea Asociaţiei Handbal Club (AHC) Potaissa Turda a prezentat în plenul Consiliului Local Turda un raport al Thumbnail imageactivităţii desfăşurate în perioada 1 august – 27 noiembrie 2013.

Ovidiu Gal, cel care este vicepreşedinte al clubului şi antrenor secund la echipa de handbal de primă ligă Potaissa Turda, s-a referit la partea sportivă a activităţii. El a spus consilierilor locali: “Echipa noastră de seniori a început fulminant această ediţie de campionat.

Anii trecuţi echipa s-a situate, în primul an de ligă naţională, pe locul 8, în al doilea an pe un onorant şi neaşteptat loc 5, pentru ca acum, să depăşească toate aşteptările, împărţind, la finalul turului, prima poziţie a clasamentului cu cea mai titrată echipă din handbalul românesc, HCM Constanţa, de care ne despart doar câteva goluri, la golaveraj. După o muncă asiduă de câţiva ani, avem, în sfârşit, toată gama, toate grupele de juniori, unde au început să se vadă rezultatele. În ediţia trecută de campionat am obţinut o medalie de argint, ultima ediţie am mai adus o medalie de argint şi una de bronz”, le-a spus vicepreşedintele Ovidiu Gal. Apoi Gal a continuat prezentând situaţia actuală din clasamentul fiecărei categorii unde juniorii respectivi evoluează: „Juniorii I ocupă locul cinci din opt echipe, şi asta din cauză că joacă handbal doar de trei ani, nu au avut atâta timp ca juniorii din late păţi, să se pregătească. Juniorii II ocupă locul II pierzând un singur meci şi câştigând toate celelalte meciuri, sunt favoriţi la calificarea în semifinala competiţiei. Juniorii III ocupă locul I, au câştigat toate cele 10 meciuri, sunt de asemenea favoriţi la calificare. Juniorii IV şi juniorii V, la fel, ocupă locul întâi, câştigând toate meciurile şi fiind favoriţi. Cu ei urmărim să ajungem la turneele finale. Cel mai bun model pentru aceşti copii sunt cei din echipa de seniori care evoluează în primul eşalon sportiv”, a mai arătat Ovidiu Gal.

 

Antrenorul secund al echipei mari AHC Potaissa nu a uitat să amintească de faptul că Flavius Câmpan, jucătorul echipei turdene, a fost selecţionat la lotul naţional şi a avut un aport decisiv în meciul disputat de naţionala României de handbal împotriva Slovaciei.

De altfel, cu câteva zile înainte de prezentarea raportului cotidianul de sport Prosport a dedicat un articol fenomenaleiThumbnail image echipe Potaissa Turda, titrând „Fenomenul din Turda! Potaissa a încheiat neînvinsă turul Ligii Naţionale”, un articol în cursul căruia se fac multe afirmaţii elogioase la adresa turdenilor: “Potaissa a fost la trei secunde de a juca încă din acest sezon în cupele europene, însă în semifinala Cupei României cu HCM, din primăvară, a încasat un gol chiar la ultima fază a meciului, care a scos-o din calcule. Astfel, în locul clujenilor a mers în Cupa EHF formaţia lui Aihan Omer, Caraş Severin. Sezonul trecut, Turda a fost surpriza, dar şi marea perdantă dacă ţinem cont că a ratat şi locul 2 în ultimele etape, însă la cum stau lucrurile acum, porţile Europei se deschid în 2014”, publică Prosport.

Thumbnail imageLa rândul său, Bogdan Bulgaria, membru în Consiliul Director al AHC Potaissa Turda, a prezentat un bilanţ financiar-contabil, pentru ca aleşii locali să înţeleagă unde s-au dus banii alocaţi de la bugetul local şi pe ce s-au cheltuit, mai ales că este vorba de sume consistente, nu de „doi lei”. Aceasta nu înainte ca Sorin Bichiş, liderul grupului PD-L din cadrul Consiliului Local să gireze în faţa colegilor săi cele spuse de reprezentanţii clubului de handbal: „Împreună cu colegul Cristian Felezeu (PNL) facem parte din Consiliul Director. Vreau să vă spun că zilele trecute am avut o şedinţă a acestui for în cadrul căreia, timp de vreo trei ore, am verificat documente financiare, găsindu-le pe toate în regulă. Bogdan Bulgaria, el însuşi sponsor al echipei, le-a mulţumit consilierilor pentru sprijinul acordat clubului de handbal iar apoi le-a prezentat cele mai importante cifre cu cheltuielile financiare.

Conform acestuia, în luna august, cea mai mare parte din bani s-au plătit pentru prestări servicii sportive, 170 100 lei, pentru cazare şi masă s-au consumat 8 010, 75 lei, materialele consumabile au costat 6 540 lei, motorina şi transportul, 6921,08 lei iar medicamentele şi serviciile medicale s-au ridicat la 1 317,08 lei şi, în fine, materialele pentru pregătirea sportivă şi echipamentul a costat 114 459, 04 lei. Cheltuielile lunii august 2013 au mai cuprins o deplasare în Ungaria care a costat 6 931, 48 de lei iar taxele de transfer şi de participare la campionat au fost în valoare de 11 000 de lei, în timp ce salariile pentru acea lună au fost de doar 307 lei. Totalul cheltuielilor aferente lunii august s-au ridicat la 325 911,47 de lei din care, susţine Bogdan Bulgaria, 40 000 s-au folosit la grupele de copii şi juniori.

În luna septembrie, sumele consumate s-au ridicat la 243 000 de lei din care 32 000 de lei pentru copii şi juniori. Luna octombrie a fost încheiată cu 247 525, 28 lei cheltuiţi, dintre care doar 18 000 au mers spre copii şi juniori iar în luna noiembrie, cheltuielile s-au ridicat la 466 135,52 de lei din care 30 000 de lei s-au folosit pentru grupele de copii şi juniori.

Nu în ultimul rând, Bogdan Bulgaria a susţinut şi dovedit prin Certificatul de atestare fiscală că nu există datorii ale AHC Potaissa Turda către bugetul de stat, toate impozitele şi taxele fiind achitate la zi.

Dorel Corpodean, consilier local PC, cunoscut mai ales pentru implicarea în activitatea şi finanţarea de la bugetul local a activităţii fotbalistice a recunoscut că rezultatele handbaliştilor sunt frumoase, „dar şi finanţarea a fost fulminantă şi trebuie să ţineţi cont că şi noi ne-am făcut datoria pentru rezultatele pe care le-aţi prezentat”, le-a spus Corpodean reprezentanţilor echipei de handbal. Conservatorul i-a întrebat apoi dacă handbaliştii şi-au scos autorizaţii de tip PFA (Persoană Fizică Autorizată) şi cine achită impozitul aferent activităţii financiare a acestora. Răspunsul a venit tot din partea lui Bogdan Bulgaria: „Fiecare jucător are PFA, pentru că aceasta a fost recomandarea Curţii de Conturi Cluj, Bucureşti şi aşa mai departe, ei emit lunar o factură, taie chitanţă şi îşi plătesc, fiecare, impozitele la stat”.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh