17
Lun, Iun
9 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 ANHTurdaÎn perioada 26 - 31 mai s-au desfăşurat pe malul mări, la Constanţa, Jocurile Naţionale Paralimpice, competiție care au reunit peste 140 de participanţi din toată ţara. Județul Cluj s-a deplasat cu o delegație puternică, printre care și o formidabilă echipă de turdeni, în ciuda lipsurilor materiale și a ignoranței cu care aceștia sunt nevoiți să se confrunte. Deschiderea oficială a găsit gata de confruntări sportive, la stadionul „Farul” din Constanța, 12 delegaţii din 11 judeţe ale României (cu peste 140 de persoane), cărora li s-a adăugat o echipă de baschet în fotoliu rulant din Bulgaria, Club Disabil Varna.

Sportivii turdeni de la Asociaţia Persoanelor cu Handicap Neuromotor „Oameni pentru Oameni” care au luat parte la concursurile pe diferite ramuri sportive au reuşit să câştige nu mai puţin de 14 medalii, dar și cinci titluri de campioni naţionali, cinci de vicecampioni şi patru medalii de bronz. 

medaliiReprezentanții turdenilor au obţinut astfel locul I la tenis de masă, atât la simplu cât şi la dublu, la aruncarea greutăţii, la aruncarea suliţei şi la săritura în lungime. Probele pentru care sportivii noştri au luat locul II au fost aruncarea suliţei (cu două medalii), tenis de masă, şah și aruncarea greutăţii. Medaliile de bronz au fost obţinute la tenis de masă (două medalii), la aruncarea greutăţii şi la pescuit sportiv.

Programul competiţiei a început luni cu deschiderea oficială urmat de Jocurile Naţionale de Atletism, marţi s-au desfăşurat Jocurile Naţionale de Tenis de masă, miercuri schi nautic şi baschet în fotoliu rulant, iar joi probele de pescuit sportiv şi finala la baschet în fotoliu rulant. Seara de joi s-a încheiat cu festivitatea de premiere şi masa festivă.

Turdenii care ne-au reprezentat merită toate felicitările, mai ales pentru faptul că, an de an, se întorc cu medalii și titluri de la toate competițiile destinate acestor oameni speciali, chiar dacă nu sunt sprijiniți așa cum ar merita. Aviz autorităților.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh