29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru primele șase luni ale acestui an, ACS Sticla Arieșul Turda, în cadrul căreia își desfășoară activitatea competițională echipa omonimă de liga a III-a, și-a asigurat banii necesari pentru prima jumătate a acestui an, adică până la finalizarea actualei ediții de campionat. Banii, câte 100.000 RON în fiecare lună fc ariesul municipiul turda(echivalentul unui miliard de lei vechi), din ianuarie până la 1 iulie, sunt asigurați de la bugetul local al municipiului Turda, prin Hotărârea Consiliului local nr. 1 din 2019, privind aprobarea contribuţiei financiare lunare a Municipiului Turda către Asociaţia Club Sportiv Sticla Arieşul Turda, pe o perioadă cuprinsă între 01.01.2019-01.07.2019.

La momentul asocierii dintre Municipiul Turda și ACS Sticla Arieșul Turda, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 170 din 11 august 2016, a fost stabilită contribuția lunară a municipalității în cadrul asocierii suma de 25.000 RON,   iar ulterior ținând seama de obiectivele stabilite de către asociație prin hotărâri de consiliu ulterioare (obiectiv calificarea în Liga a II-a)  s-a modificat succesiv cu atomul contribuției consiliului local al municipiului Turda ultima modificare a contribuției s-a aprobat prin HCL nr. 213 din 09 iulie 2018, aprobându-se   100.000 RON, lunar, până la 31 decembrie 2018.

La discuțiile pe marginea subiectului, consilierul local PMP, Emil Moldovan, a propus ca suma de 100.000 de lei să fie alocată lunar, în primul trimestru, urmând ca, după adoptarea bugetului pe 2019, suma să fie alocată, eventual și pentru trimestrul al doilea.

consilier local prm turda doru ancaPeremistul Doru Anca, unul din inițiatorii proiectului de hotărâre, alături de primarul Cristian Matei și consilierii Ovidiu Micu (ALDE) și Adrian Nap, (PMP), a susținut contrariul. Decanul de vârstă a Consiliului local a mai arătat că „dacă obiectivele sunt mai valoroase, în a doua perioadă a anului să majorăm contribuția Consiliului local, respectiv a Primăriei la această asociere”.
Consilierul PNL, Marius Riter a cerut, înaintea votului, prezentarea unei situații financiare, o dezbatere, pentru a putea decide, cu toate datele pe masă. Moment în marius riter pnl turdacare Doru Anca a intervenit cu o minciună: „În 31 ianuarie dl. Tothăzan, președintele asociației va veni în fața Consiliului local și va prezenta felul cum și-a făcut execuția bugetară pe 2018, rezultatele obținute de juniori la categ. III. Fiți fără grijă că raportul va fi prezentat în 31 ianuarie și acolo puteți avea diferite opinii. Trebuie să vină cu sume la transport, masa, etc. clauze prevăzute în contract”, a declarat atunci consilierul PRM, Doru Anca, luând-o pe urmele lui Sorin Ovidiu Vântu, care ne-a bombardat multă vreme cu o reclamă celebra care spunea: „Dormi liniștit, FNI veghează pentru tine!”, pe care o alăturăm, formatul multimedia al site-ului nostru permițând acest lucru. Nu, Gicu Tothăzan nu a fost prezent în 31 ianuarie în ședința Consiliului local.

adrian salagean psd turdaConsilierul PSD, Adrian Sălăgean, reprezentantul Consiliului local în conducerea asocierii dintre acesta și ACS Sticla Arieșul Turda, a ținut să intervină: „Având în vedere calitatea pe care o am în conducerea clubului, aș vrea să vă spun că nu mi se pare normal să punem în discuție argumentele aduse de colegii noștri, deoarece la momentul asocierii mun. Turda cu ACS Sticla Arieșul Turda ne-am asumat toți cei care am votat, cei care nu au votat, nici astăzi nu-si asumă! A aproba bugetul pe 3 luni sau pe 6 luni, nu văd diferența, deoarece returul durează 6 luni.  Referitor la execuția bugetară, nu poți să vii în 31 decembrie cu execuția pentru ca îți vin facturi și în ianuarie, ori noi până la sfârșitul lunii ianuarie tot plătim facturi pe decembrie 2018”, a explica Sălăgean.

În fine, președintele de ședință a supus la vot amendamentul lui Emil Moldovan, „aprobarea sumei pe primele 3 luni”, rezultând două voturi pentru (Moldovan E, consilier local pmp turda emil moldovanRiter) și 11 împotrivă, astfel că amendamentul nu a întrunit numărul necesar de voturi. Ca urmare, s-a votat proiectul inițial de hotărâre, rezultând 12 voturi pentru și unul (Riter) împotrivă, HCL nr. 1 din 2019 stipulând că „Se aprobă contribuţia financiară a Municipiului Turda către Asociaţia Club Sportiv Sticla Arieşul Turda, în sumă de 100.000 lei lunar, pe o perioada cuprinsă între 01.01.2019 -01.07.2019”.

După disputarea a 15 etape dintr-un total de 30, seria a V-a a ligii a treia, clasamentul o situează pe ACS Sticla Arieșul Turda pe ultimul loc din prima jumătate, cu șanse infime de accedere în liga a II-a la capătul actualului sezon, așa cum se poate vedea alăturat, în clasamentul preluat de pe site-ul www.frfotbal.ro.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh