28
Joi, Mar
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La două luni de activitate propriu zisă a Handbal Club Arieșul Turda, care conține trei echipe de fete, conducerea a organizat o conferință de presă pentru ca toți cei interesați să fie puși la curent cu handbal club ariesulactivitatea sportivă de acolo. După organizarea selecției din 11 mai, au rezultat două echipe, de fete născute în 2010-2012, respectiv 2008-2010, iar apoi s-a decis înființarea unei a treia, de fete născute în 2005-2007. La club, peste 60 de fetițe învață ce înseamnă spiritul sportiv și spiritul de echipă, laolaltă cu distracția și jocul, ceea ce face din practicarea handbalului o adevărată plăcere dar și o pregătire pentru viață.

Președintele HC Arieșul Turda, Kiss Attila, nu a luat, de această dată loc la pupitru, astfel că la întâlnirea cu presa au participat antrenorul Bogdan Brad,  antrenoarea secundă, Diana Mitroi, și o foarte    dezghețată sportivă, Daniela Ana Ploscar, din partea micuțelor handbaliste.

Antrenorul Bogdan Brad se declară foarte optimist și spune că abia așteaptă înscrierea fetelor pe care le antrenează în competiții. „În cadrul echipelor am încercat, la început, să ne jucăm, să vedem fiecare jucătoare cam unde își are locul, nu am încercat nici eu, nici doamna antrenoare, să le punem pe unul sau altul dintre posturi, ci am încercat să vedem fiecare unde se potrivește. În general, sunt foarte mulțumit de comportamentul fetelor Dar ce îmi place foarte mult este că sunt focusate, nu vin împinse de la spate la handbal ci vin cu drag. Toate fetele care au venit la selecție sunt și acum la daniela ploscar antrenamente cu noi, mai puțin câteva care sunt plecate în vacanță. Începutul a fost mai greu, am învățat cum se face încălzirea corect, am corectat postura. Acum pot pune că avem, la nivelul fiecăreia din cele trei echipe, jucătoare de perspectivă”, a declarat antrenorul.

Daniela Ana Ploscar, jucătoare în cadrul uneia dintre echipele de la AHC Arieșul Turda, se declară îndrăgostită de handbal, un sport în care vrea să facă performanță: „M-am înscris în acest club deoarece îmi place foarte mult sportul, dar în mod special îmi place handbalul. Și aș vrea ca, pe viitor, să îl practic la nivel de performanță. La antrenamente avem condiții foarte bune, ne antrenăm de două  sau trei ori pe săptămână și vrem să dăm tot ce este mai bun din noi.  În cele două luni de când am început handbalul ne-am obișnuit cu mingea și abordăm noi strategii de joc. Eu și colegele mele am dori foarte mult să jucăm în liga națională de junioare, să aducem premii clubului nostru și ne dorim foarte mult să devenim o echipă respectată și puternică”, ne-a transmis viitoarea „luptătoare” pe semicerc.

Antrenoarea secundă, Diana Mitroi, a declarat, la rândul său: „Împreună cu Bogdan, ne-am ocupat în această perioadă de pregătirea fizică a fetelor și am pus  accent  pe jocul de bază corect. Altfel nu putem diana mitroiprogresa, nu putem avea rezultate bune. A încercat să nu le dezvoltăm foarte mult orgoliile, să fie foarte bine închegate, să fie prietene, pentru o bună colaborare între ele, să se descopere în primul rând pe ele și ceea ce înseamnă sportul de performanță. Încercăm să le motivăm pentru următoarele campaniei competiționale. Am lucrat și vom lucra în continuare la creșterea încrederii, să fie mult mai hotărâte, să fie muncitoare, pentru că, altfel, nu putem ajunge acolo unde ne dorim. Avem niște planuri destul de mari în ceea ce privește această echipă”, se arată încrezătoare antrenoarea.

Clubul va avea și o pagină de internet, la adresa www.hcariesulturda.ro, care va fi deschisă publicului începând cu 10 august 2019. Antrenorii și conducerea clubului au ținut să mulțumească sponsorilor și părinților, fără de care activitatea sportivă a fetelor nu s-ar putea derula în bune condiții.

kiss attilaÎn afara conferinței de presă, președintele Kiss Attila, ne-a asigurat că, cu sponsorii alături, există toată susținerea financiară necesară. Fetele beneficiază de echipamente moderne, inscripționate plăcut, inclusiv cu sigle ale sponsorilor, firme de top din zonă. Aș vrea să mulțumesc și sponsorilor noștri care s-au alăturat până acum proiectului nostru. Vă mulțumesc că aveți încredere în noi, vă mulțumesc că ați înțeles că doar de noi depinde dacă vrem sau nu să investim în copii noștri și vă promitem că nu vă vom dezamăgi!”, a ținut să mulțumească președintele clubului, Kiss Attila la rândul său, generoșilor sponsori.

Următorul pas este obținerea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS), pentru a putea înscrie o primă echipă a clubului în competiția destinată Junioarelor III, încă de luna viitoare.

„Îmi doresc foarte mult pe viitor ca ele să participe la multe competiții, fără să conteze victoria, ci relațiile sportive care se vor dezvolta între ele, pentru că, la nivelul lor de vârstă, există echipe de fete care joacă împreună de cel puțin 4 ani. M-aș bucura ca, din septembrie, să intrăm în competiție, să ne închegăm echipa și, încet, încet, să urcăm...”, a conchis antrenorul Bogdan Brad.

---------------------------------------

Iată și filmarea completă a conferinței de presă de la HC Arieșul Turda, filmată de colegul Marian Oprea - AGORA MEDIA: ACS Arieşul, cu optimism înaihttps://agoramedia.ro/index.php/teline-v-video/51-video/9220-acs-ariesul-cu-optimism-inaintente

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh