20
Sam, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele a HC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, ne-a făcut câteva declarații în exclusivitate, după încheierea turneului de la Turda de la finalul săptămânii trecute,  despre jocul echipei, stadiul pregătirii potaissa-minaurformației turdene și ce urmează în săptămânile care au mai rămas până la începutul ediției 2020-2021 a campionatului național de handbal Liga Zimbrilor.  „Noi am început antrenamentul cu mingea abia în cursul acestei săptămâni. Rolul  și menirea acestui turneu, cu echipe bune din Campionatul României,  au fost ca băieții să iau un prim contact cu atmosfera de joc,  nu au fost nici câștigarea partidei, nici scorul de pe tabelă,  ci procesul de acomodare a băieților, după o săptămână cu mingea, la atmosfera de joc

În finală, am reușit, cu Minaur, un scor de 26-24 (13-10).  Pentru formația noastră au marcat: Terzic (6), Șandru (4), Thalmaier (4), Ghivil (3), Ghiță (3), Cîntec (1), D.Pop (1), Talas (1), Iancu (1), Lazăr (1), Laslo (1).

Finala cu Minaur a fost un meci în care a funcționat bine apărarea, portarul Irimuș a avut  un procentaj de peste 50%, a  prins 16 mingi în contextul în care a încasat doar 15 goluri.  Schemele au funcționat foarte bine, cursivitatea a fost alta față de meciul cu Reșița. Minaur este o echipă bună, stabilă, bine organizată cu  dubluri și triplări pe posturi, cu mulți străini, cu un antrenor campion mondial cu Franța. a fost un meci cu o echipă tare a campionatului nostru, de play-off  pentru sezonul care urmează, cu care am avut un meci calibrat, pe care l-am condus cap-coadă  deși nu acesta a fost scopul, rezultatul final, ci caracteristicile jocului în accepțiunea antrenorului Horațiu Gal. 

În finala mică, Poli Timișoara a fost surclasată de Reșița, scor  26-30, aceasta din urmă  reușind să își ia Revanșa în derbiul Banatului după ce în urmă cu o săptămână, timișorenii reușeau să învingă la șapte-opt goluri diferență. .  Urmează, încet-încet, să perfecționăm strategiile și schemele tactice ale antrenorului, se completează cu un turneu în care încercăm, săptămâna viitoare, la Maribor, să luăm pulsul   echipelor de nivel mediu-superior din Cupa Challenge, Maribor este una dintre ele.  Mai este o echipă foarte bună în primele trei patru ale Croației, Varaždin,  cu care jucăm al doilea meci. Acest turneu a fost practic primul pas din cele patru etape pregătitoare ale campionatului care au loc luna asta și s-a văzut diferența  între primul meci,  în care erau multe inexactități, cu Reșița, și cel din  finală, cu Minaur Baia Mare, în care apărarea a funcționat mult mai bine, fazele de contraatac și finalizare au fost, iarăși, net superioare, dar, în același timp, se pot regăsi și carențele, care este foarte bine să iasă acum la lumină, ca să poată fii corectate prin pregătirea care urmează.

După turneul de la Maribor, cu cele două meciuri, suntem invitați la Cupa Poli unde participă Bacăul, Metaloplastika  din Serbia și noi, de asemenea două meciuri. Cu o săptămână înainte de a începe campionatul vom avea o dublă cu Odorhei, la Turda, în care vom pune la punct strategia de joc pentru meciul cu CSM București, din 29 august, acasă  în debutul campionatului”, ne-a informat, cu amabilitate, președintele Sâsâeac.

 Foto de la partida Potaissa Turda- Minaur Baia Mare, de George CIOTLĂUȘ, căruia îi mulțumim.

Citește și:

Meciuri amicale și reunirea lotului Potaissei Turda

Președintele AHC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, la reunirea lotului în vederea pregătirii sezonului 2019-2020

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh