28
Joi, Mar
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Iată că, după un an competițional plin de provocări, de eforturi și luptă, pentru micuții practicanți ai nobilului sport de echipă care este rugby-ul a venit și binemeritata vacanță. Și cum să intri în vacanță mai potrivit decât cu o gală în cadrul căreia sportivii să fie premiați pentru realizările lor din ultimul sezon.gala rugby 2019

Sala de spectacole a Teatrului Aureliu Manea din Turda a găzduit sâmbătă, de la ora 11, „Gala rugby-ului din Turda și Câmpia Turzii”, un eveniment special, care i-a strâns laolaltă, în jurul inimoșilor practicanți ai sportului cu balonul oval, pe părinții și staff-urile cluburilor din cele două orașe vecine.

R.C. Șoimii Turda și C.S. Șoimii Câmpia Turzii sunt cele două entități sportive care fac o bună imagine acestui sport bărbătesc, reunite la o gală organizată cu minuțiozitate.

„Rugby-ul este chintesența respectului care trebuie să-l dai partenerului si adversarului. Lupta din teren nu trebuie să creeze dușmani ci prieteni , care se întrec și fiecare să-l aprecieze pe celălalt pentru cum aplică tactica de joc, tehnica individuală și colectivă, iar victoria unuia din combatanți să-l stimuleze și pe celălalt să progreseze. Rugby-ul este entitatea care șlefuiește caracterele tinerilor care-l practică”, li s-a spus copiilor prezenți în sala teatrului, dar, probabil, ei aud astfel de cuvinte la fiecare antrenament.

 „Anul competițional 2019 a fost lung și greu  din toate punctele de vedere, presărat pe alocuri cu dezamăgiri”, au arătat organizatorii, care au continuat: „În acest an competițional, ne-am îndeplinit obiectivele propuse, datorită muncii depuse de sportivi, antrenori și toți cei care s-au implicat în fenomenul rugbistic. Am cooptat noi sportivi și părinți în această echipă a rugby-ului, care pe zi ce trece este tot mai numeroasă și devine ca o adevărată familie. Spiritul rugby-ului dăinuie la Turda și Câmpia Turzii, astăzi, datorită unor oameni de suflet, cum ar fi: Florea Gligor, Rus Sorin, Macra Marius, Fetiță Valentin, Gamba Iosif, Crainic Olimpiu, Curta Simion, Oprea Daniel, Corț Alex”, au arătat organizatorii galei.

În acest an competițional, cu sprijinul partenerilor, sponsorilor, al părinților și al conducerii celor două cluburi, am reușit să participăm la returul Campionatului Regional ediția 2018-2019, la Circuitul National de Mini Rugby, ediția 2019, dar și la cele 4 etape din Campionatul Regional de Mini Rugby Transilvania Nord, ediția 2019-2020, și să obținem rezultate”, a punctat antrenorul Valentin Fetiță.

Premiile speciale ale rugby-ului din Turda și Câmpia Turzii au fost decernate sportivilor Dragoș Herchi, Mircea Crai, Miruna Mîndruți, Florin Lingurar și Alberto Bârsan.

S-au făcut nominalizări pentru Jucătorul Turului de Campionat Regional Transilvania, ediția  2019-2020, al CS Șoimii Câmpia Turzii la categoria U.10: Gabriel Lunean, Cristian Anton, Florin Lingurar, Antonio Rusu, Alex Gal, Luca Madăr, Andres Beldean. Premiul a fost înmânat lui Gabriel Lunean.

Nominalizații pentru Jucătorul Turului de Campionat Regional Transilvania, ediția 2019-2020,  al R.C Șoimii Turda la categoria U.10 au fost: Bogdan Domnici, Darius Grec, Miruna Mîndruți, Amelia Herculea, Mara Sălăjanu, Lucas Mureșan. Iar premiul a fost câștigat de Amelia Herculea.

Nominalizări pentru jucătorul Turului de Campionat Regional Transilvania, ediția2019-2020, al R.C Șoimii Turda la categoria U 12: Andrei Crăciunescu, David Ioo, Robert Szabo; Antonio Soloși, Angela Lunean, Andrada Miclos, Patricia Herculea, Luca Stoica, Serban Vălean. Câștigător: David Ioo.

Nominalizări pentru Jucătorul anului 2019 al C.S. Șoimii Câmpia Turzii, la U 10:  Andrei Mocean, Gabriel Lunean, Florin Lingurar, Alberto Bârsan. A câștigat Andrei Mocean.

Nominalizări pentru Jucătorul anului 2019 al R.C. Șoimii Turda, la U 10: Szasz Alexa, Gyorkoș David, Bogdan Domnici, Andrei Rus, Amelia Herculea, Antonio Mihășan. Câștigător: Szasz  Alexa. 

Nominalizări pentru Jucătorul anului 2019 al R.C. Șoimii Turda la U 12: Dragoș Herchi, David Belea, David Ioo, Ioana Trif, Răzvan Maier, Mircea Crai, Alex Burz.  A câștigat Ioana Trif.

Trofeul pentru antrenorul anului a mers la Cosmin Oltean.

Antrenorul Valentin Fetiţă a ținut să mulțumească sponsorilor, oferindu-le câte o plachetă omagială: Deplasările, cazarea, hrana sportivilor, arbitrajul și echipamentul sportiv sunt costuri necesare unei echipe. Finanțarea acestora este una imperios necesară pentru dezvoltarea acestei ramuri sportive. Trebuie să vă spun că sunt onorat de sprijinul financiar al iubitorilor acestui sport, atât din Turda cât și din Câmpia Turzii. Le mulțumesc pentru aceasta. Ei sunt Consiliul Județean Cluj, Primăria municipiului Turda, Primăria municipiului Câmpia Turzii, Compania de Apă Arieș, Federația Română de Rugby Asociația Voluntară castel Banffy Luncani, Complexul Turistic ,,La Broscuța” SRL, SC Urcan SRL Câmpia Turzii, FAN Curier Campia Turzii.”

La finalul manifestării, Moș Crăciun a venit cu cadouri pentru micuții rugbiști.

-----------------------------------------------------------------------

 În continuare vă prezentăm o retrospectivă a activităților echipelor Șoimii Turda și Șoimii Câmpia Turzii

 

Programul competițional al Clubului Șoimii Câmpia Turzii și R.C Șoimii Turda  pe anul 2019 a fost unul bogat în manifestări sportive.

 

Vizita președintelui Federației Române de Rugby

 

Anul a început în forță, deoarece în data de 11 ianuarie o delegație a Federației Române de Rugby, condusă de către președintele Alin Petrache ,a venit la Turda într-o vizită de lucru. După întâlnirea avută cu oficialitățile locale, a vizitat Stadionul Municipal Sticla Turda, cât și terenul unde Șoimii Turda își desfășoară antrenamentele. La finalul vizitei, a rămas impresionat de condițiile găsite la Turda.

Începând cu data de 21 Ianuarie, sportivii Clubului Sportiv Șoimii Câmpia Turzii și R.C. Șoimii Turda și-au reluat antrenamente afară, au efectuat  meciuri de pregătire în vederea participării la returul campionatului regional de mini rugby, cu 5 etape desfășurate la: Baia Mare, Timișoara, Turda, Vadul Crișului, Cluj.

 

Campionatului Regional Transilvania la mini-rugby

 

Etapa I

 

Sâmbătă, 7 aprilie 2019, s-a desfășurat la Baia Mare prima etapă din returul Campionatului Regional Transilvania la mini-rugby la categoriile U 8, U 10 și U 12. R.C Șoimii Turda a participat la categoria U 10, iar la finalul turneului a terminat pe locul 3, iar Șoimii Câmpia Turzii a participat tot la categoria U 10 și a terminat competiția pe locul 6.

 

Etapa II

 

A doua etapă din returul campionatului regional s-a desfășurat în data de 20 aprilie 2019, la Turda, și a fost dotată cu trofeul ,,Cupa Municipiului Turda”, ediția a -II-a, iar meciurile s-au desfășurat pe terenul echipei de fotbal Sticla Arieșul Turda.

R.C. Șoimii Turda a participat la categoria de vârstă U 10 iar la sfârșitul turneului, în urma rezultatelor obținute, au obținut locul II.  

CS Șoimii Câmpia Turzii a participat la U 10 iar la finalul turneului s-au clasat pe locul 6.

 

Etapa VI

 

Sâmbătă 11 Mai 2019, s-a desfășurat la Timișoara pe Stadionul Dan Păltinișanu a șasea etapă din returul Campionatului Regional Transilvania fiind dotată cu Trofeul „Micii Sarazini”. Competiția  s-a desfășurat la cele trei categorii de vârstă U 8, U 10, U 12.

La finalul turneului R.C. Șoimii Turda s-au clasat pe locul 2, la categoria  de vârstă U 10.

 

 

Etapa VII

 A șaptea etapă din returul Campionatului Regional Transilvania s-a desfășurat în data de 25 mai la Vadul Crișului la cele trei categorii de vârstă U 8, U 10 și U 12. La această etapă în urma jocurilor desfășurate și a rezultatelor obținute R.C. Șoimii Turda a obținut locul 2 categoria U 10. C.S Șoimii Câmpia Turzii, locul 6 la categoria U 10.

 

 

Etapa VIII

 

A opta etapă și ultima din returul Campionatului Regional Transilvania Nord s-a desfășurat în data de 15 iunie la Cluj-Napoca. Competiția s-a desfășurat pe Stadionul Iuliu Hațieganu, la cele trei categorii de vârstă U 8, U 10, U 12. și a fost dotat cu trofeul „CSABA GAL”. R.C. Șoimii Turda a terminat competiția pe locul 2 la categoria U 10 iar C.S Șoimii Câmpia Turzii locul 6 la categoria  U 10.

 

Clasament final

 

Clasamentul final al Campionatului Regional de mini-rugby Transilvania Nord, ediția 2018-2019 arată astfel la cele două categorii de vârstă la care am participat:

La categoria U 10 cu un total de 216 puncte acumulate, R.C. Șoimi Turda a terminat campionatul pe locul 2 la categoria U 10 devenind astfel Vicecampionii Transilvaniei la mini-rugby la această categorie de vârstă.

C.S Șoimii Câmpia Turzii cu un total de 105 puncte acumulate a terminat campionatul pe locul 6 la categoria U 10.

 

CIRCUITUL NAȚIONAL DE MINI-RUGBY, EDIȚIA 2019

 

În urma jocurilor disputate la aceste competiții, am câștigat experiență dar și un real progres, astfel că ei au fost pregătiți pentru debutul în Circuitul Național de mini-rugby, ediția 2019, la categoria de vârstă sub 10 ani, cu cele două cluburi.

Prima etapa din Circuitul Național de mini-rugby s-a disputat în perioada 21-23 iunie, la Constanța și a fost dotată cu ”Trofeul Dobrogei”. R.C. Șoimii Turda a participat la categoria de vârstă U  10. Din motive financiare, C.S Șoimii Câmpia Turzii, din păcate, nu a putut participa la acest turneu. Competiția s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă U 8, U.10 și U 12. A fost un turneu greu din toate punctele de vedere, dar din păcate nu am reușit să ne clasăm în primele 3 echipe la finalul acestei etape așa cum am sperat. Cu un bilanț pozitiv trei victorii și un egal am terminat competiția pe locul 4.

A doua etapă din Circuitul Național de mini-rugby ediția 2019 dotată cu „Trofeul Muntenia” s-a desfășurat în perioada 6-7 Iulie la Cristian, jud. Brașov. Competiţia a fost organizată la trei categorii de vârstă: U 8,U 10 şi U 12. La categoria U.10, în urma rezultatelor obținute R.C. Șoimii Turda a terminat competiția pe locul 4, iar formaţia Şoimii Câmpia Turzii a participat la categoria U.10 și a încheiat competiţia pe locul 10.

În perioada 27-28 iulie s-a desfăşurat la Cluj-Napoca a treia etapă a Campionatului  Național de Mini Rugby,  dotată cu „Trofeul Transilvania”. Competiţia a fost organizată pentru categoriile U 8, U 10 şi U 12. R.C. Șoimii Turda a participat la categoria U 10, C.S Șoimii Câmpia Turzii la U.10 și U.8. În urma jocurilor disputate și a rezultatelor obținute R.C. Șoimii Turda a terminat competiția pe locul 4 la categoria U.10, iar C.S. Șoimii Câmpia Turzii la categoria U 8 locul 6, iar la categoria U 10 locul 7.

În perioada 11-12 August la Bârlad s-a desfășurat a patra etapa din Campionatul Național de Mini Rugby, ediția 2019. Jocurile s-au disputat pe Terenul Municipal, pe trei categorii de vârstă: U 8, U 10 și U 12 și a fost dotat cu „Trofeul Moldovei”. R.C. Șoimii Turda a participat la categoria U 10 iar la finalul acestei etape, echipa din Turda s-a  clasat pe locul 4.

Turneul Final Național din cadrul Circuitului Național de Mini Rugby, ediția 2019, s-a desfășurat la București, în perioada 31 august- 1 septembrie, pe stadionul Grivița. A fost ultima etapă a competiţiei aşa că, la finele ei, au fost înmânate şi medaliile de campioni. Formaţia R.C Șoimii Turda a participat la categoria U.10,obținând la finalul campionatului Național de Mini-Rugby ediția 2019, locul 4 pe țară.

Şoimii Câmpia Turzii a participat la categoria U.10,iar în urma rezultatelor obținute la această ultima etapă, la finalul campionatului echipa s-a clasat pe locul 8, Iar la categoria U.8 s-a clasat pe poziţia a 7-a. la finalul Circuitului Național de Mini Rugby, ediția 2019.

 

Campionatul  Regional de Mini Rugby Transilvania,  ediția 2019-2020

 

Prima etapă din turul Campionatului Regional Transilvania, ediția 2019-2020, s-a desfășurat în data de 12 octombrie pe Stadionul Mocira din Baia Mare sub titulatura  „Memorialul Florin Popovici”. În această rundă inaugurală au avut loc meciuri la toate cele trei categorii de vârstă, U8, U10, U12. La categoria U 8 Rugby Cluj Junior/ Soimii Câmpia Turzii a obținut locul4. La categoria U.10 Șoimii Câmpia Turzii/Rugby Cluj Junior a obținut locul 5,R.C Șoimi Turda la categoria U 10 locul 6, iar la categoria U 12 Șoimii Turda/Rugby Cluj Junior a obținut locul 2.

A  doua etapă de Campionat Regional de Mini Rugby Transilvania s-a desfășurat în data de 26 Octombrie 2019  pe stadionul Moșnita, Timișoara la cele trei categorii de vârstă U 8, U 10 ȘI U 12. Acest turneu a fost dotat cu trofeul „Cupa Moșnița Noua”. C.S Șoimii Câmpia Turzii a participat la categoria U 10, R.C Șoimii Turda tot la U 10 iar la categoria U 12 s-a participat sub titulatura de Rugby Cluj Junior/Șoimii Turda. În urma meciurilor disputate și a rezultatelor obținute C.S. Șoimii Câmpia Turzii s-a clasat pe locul 6 la U 10, Șoimii Turda pe locul 5 la U 10, iar Rugby Cluj Junior/Șoimii Turda pe locul 3.

A treia etapă din cadrul Campionatului Regional de Mini Rugby Transilvania, s-a desfășurat sâmbătă 7 noiembrie, pe  terenul din cadrul Complexului Sportiv „La Broscuţa”, la categoriile de vârstă U 8, U 10, U 12 sub titulatura de „Memorialul Giurgiu-Bortiș-Kovacs”. C.S Șoimii Câmpia Turzii a participat la categ. U 10, Șoimii Turda la U 10,la categ. U 12 Rugby Cluj Junior/Șoimii Turda. La finalul turneului C.S. Șoimii Câmpia Turzii a obținut locul 7 la categ. U 10, Șoimii Turda locul 6 la U 10, la U 12 Rugby Cluj Junior/Șoimii Turda locul 3 la U 12.

A patra etapă și ultima din turul Campionatului Regional de Mini Rugby Transilvania s-a desfășurat în data de 23 noiembrie la Sibiu, sub denumirea „Memorial Bebe Boboc”. Competiția s-a desfășurat la toate trei categorii de vârstă U 8, U 10 și U 12. C.S. Șoimii a participat la categ. U 10 iar la final a obținut locul 5, iar în jocul echipei s-a văzut cu un real progres față de competițiile anterioare. Șoimii Turda a participat la categoria U 12 și a obținut locul 6.  

În acest an competițional, cu sprijinul partenerilor, sponsorilor, al părinților și al conducerii celor două cluburi, am reușit să participăm la returul Campionatului Regional ediția 2018-2019, la Circuitul National de Mini Rugby, ediția 2019, dar și la cele 4 etape din Campionatul Regional de Mini Rugby Transilvania Nord, ediția 2019-2020, și să obținem rezultatele mai sus menționate. Acestea au fost activitățile secției de rugby a Clubului Sportiv Șoimii Câmpia Turzii cât a clubului R.C. Șoimii Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh