29
Vi, Mar
19 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Handbal Club Arieșul Turda este „foc și pară” de supărat pe conducerea Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș”. Kis Pal Attila consideră că elevele și staff-ul clubului pe care l-a înființat în urmă cu mai puțin de un an sunt nedreptățiți. Președintele clubului de handbal reclamă faptul că, după ce anul trecut sportivele de la A.C.S. Arieșul Turda s-au antrenat în sala de sport a Școlii „Ioan Opriș”, începînd de ieri nu li se mai permite acest lucru.

handbal feteKis a cerut prelungirea contractului de închiriere a sălii, în condițiile de anul trecut, ba chiar, dacă se pate, alocarea a încă trei ore săptămânal celor două pe care la avea anul trecut. Ieri a primit o adresă din partea conducerii școlii prin care i se aducea la cunoștință că cererea sa a fost discutată în Consiliul de Administrație al Școlii, în data de 29 ianuarie 2020. „Programul de închiriere pe care îl solicitați se suprapune peste cel al ACS Volei „Cristina Pîrv”. În consecință cererea dvs. nu a fost aprobată”, suna înștiințarea.

Adică, începând de mâine, când ar fi trebuit ca fetițele de la Clubul A.C.S. Arieșul Turda să aibă antrenament, nu vor mai fi primite în sala de sport a școlii respective.

„Echipa de volei are aproximativ 20 ore închiriată sala pe săptămână, iar noi două ore. Majoritatea echipei de fete de 8-10 ani este formată din elevi ai Școlii Ioan Opriș. Oare este normal, etic și moral să se întâmple așa ceva? Am cerut orice program după  ora 15, de luni-vineri. Anul trecut am primit ziua de miercuri și vineri, 17.00-18.00”, susține președintele Kis. Prin decizia CA al Școlii Ioan Opriș, 26 de fetițe cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani sunt private de dreptul de a se antrena într-o sala de sport al unei scoli. Menționez totodată faptul ca aproximativ 15 fete dintre componentele echipei noastre sunt eleve ale aceleiași Școli Ioan Opriș iar noi am încheiat, anul trecut, un contract de închiriere cu conducerea școlii înaintea asociației doamnei Pîrv”, menționează acesta.

emil moldovan presedinte comisie Aflând de problema micuțelor de la echipa de handbal A.C.S. Arieșul Turda, l-am întrebat pe președintele Comisiei de Cultură – Sport a Consiliului local Turda, Emil Moldovan (PMP) dacă are cunoștință de cele sesizate de Kis Pal Atilla. „Sunt membru în consiliul de administrație la Școala Ioan Opriș. În ședință ni s-a pus în discuție cererea de închiriere venită de la Asociația doamnei Pîrv, prima înregistrată la școală, pe care am și aprobat-o. Nemaifiind alte poziții libere, nu am mai avut ce închiria... Dacă domnul Kis sesizează Comisia de Sport a Consiliului local, vom discuta cu doamna director să vedem cum putem ajuta”, ne-a declarat șeful comisiei de specialitate a Consiliului local Turda.

A.C.S. Arieșul Turda este un club independent, ne-asociat cu municipalitatea locală sau alte forme de organizare instituțională ale statului, deci nu beneficiază de subvenții sau alte sume alocate de la bugetul local. Toate veniturile clubului, care dorește să înscrie o a doua echipă în campionatul național de handbal junioare, provin din cotizațiile membrilor și de la sponsori.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh