19
Vi, Apr
20 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cristina Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare de volei a României din toate timpurile și primul ei antrenor, Alexandru Lazăr, alături de care manageriază în prezent echipa de volei feminin ACS Volei Turda „Cristina Pîrv”, au primit din partea Ministeruluicristina pirvalexandru lazar  Tineretului și Sportului titlurile de „Maestru Emerit al Sportului”, respectiv „Antrenor Emerit”.

 Titlurile au fost acordate prin Ordinul nr.1544 emis pe 9 decembrie 2020, iar de curând aceștia au intrat în posesia carnetelor și a medaliilor care atestă aceste calități. Acordarea titlurilor de „Maestru emerit al sportului”și „Antrenor emerit” se face la propunerea federațiilor sportive naționale către Ministerul Tineretului și Sportului și se acordă sportivilor și antrenorilor români care au obținut rezultate deosebite în competițiile naționale și internaționale oficiale. 

Cristina Pîrv și Alexandru Lazăr au împreună o frumoasă istorie de peste 40 de ani care îi leagă, dar și un mare respect pe care și-l poartă reciproc. Alexandru Lazăr a fost cel care a descoperit-o pe marea sportivă, la vârsta de 8 ani, cultivându-i totodată talentul. Chiar dacă la vârsta de 14 ani, Cristina a plecat să joace la Dinamo București, iar patru ani mai târziu în afara țării să își urmeze visul de a deveni cea mai bună voleibalistă, cei doi au ținut permanent legătura. Astfel, nu este întâmplător faptul că la întoarcerea în țară a Cristinei, aceasta a revenit la Turda, locul de unde a început totul, pentru a face din nou echipă cu cel care i-a călăuzit pașii la început de drum.

„Sunt foarte fericită pentru că am primit acest titlu. Mulțumesc mult Ministerului Tineretului și Sportului pentru acesta. Cea mai mare satisfacție a mea este faptul că l-am primit împreună cu domnul profesor Lazăr, care a fost primul meu antrenor și mă bucur mult că și în acest moment suntem împreună”, a declarat Cristina Pîrv. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh