02
Ma, Mar
50 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe pagina de Facebook, Cupa României, se duce o adevărată bătălie între județul Cluj și Argeș la capitolul sport. Azi și mâine mai puteți vota. Intră pe Facebook Cupa României, dă like paginii & votează cu LOVE pentru Clujioan onaca.

Într-un reportaj publicat de Cupa României, singurul supraviețuitor al echipei Arieșul Turda care în anul 1961 a cucerit Cupa României, fiind cea dintâi câștigătoare a Cupei României care nu a activat niciodată pe prima scenă fotbalistică.

Arieșul Turda, învingea pe Rapid București, cu scorul de 2-1, în finala Cupei României la fotbal, disputată în 12 noiembrie 1961, pe stadionul „Republicii” din Capitală.

Amănunte frumoase referitoare la acest moment fabulos din istoria sportului turdean, puteți citi în materialul realizat după o foarte bună documentare, de Petru Suciu, pentru revista „Ecouri”: Ecouri după 58 de ani de când Arieșul Turda câștiga Cupa României la fotbal   

Reîntorcându-ne la pagina de Facebook „Cupa României”, puteți viziona un reportaj care cuprinde, de la minutul 9:09, amintirile profesorului Ioan Onacă, de la momentul de vârf al fotbalului turdean, câștigarea Cupei României, în urmă cu jumătate de secol. „Regretatul Băluțiu, ne-a spus înainte de meci: „Măi băieți! Indiferent dacă scorul e 1-0, 2-0, 3-0 pentru ei, alergăm până murim!”, își amintește profesorul Ioan Onacă.

Vezi întregul material aici:

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh