JuniorRanger.RO invită copiii și tinerii să exploreze frumusețile naturale ale Văii Arieșului, printr-o serie de activități educative și de voluntariat.
Valea Arieșului, cunoscută pentru peisajele sale pitorești și biodiversitatea bogată, devine scena unor experiențe unice în natură.
Peste 1000 de specii de plante și animale își găsesc adăpost în rezervațiile naturale de pe Valea Arieșului, oferind vizitatorilor ocazia de a descoperi comori ascunse și povești nespuse.
JuniorRanger.RO este o platformă online, dedicată promovării activităților educative pentru cunoașterea naturii, precum și a inițiativelor pentru protecția și conservarea biodiversității.
„Interesul pentru activități în natură a crescut considerabil, iar Valea Arieșului oferă un cadru ideal pentru astfel de experiențe. Prin website-ul JuniorRanger.RO, ne dorim să facilităm accesul la informații si resurse pentru organizarea de activități educative în natură și să promovăm importanța conservării biodiversității.”, spune Alin ROȘCA, coordonatorul proiectului.
În perioada MAI – SEPTEMBRIE 2024, se vor organiza mai multe activități educative pentru copii și tineri, precum și activități de voluntariat pentru refacerea și întreținerea potecilor tematice din zonă.
De asemenea, cei de la asociația turdeană vor realiza materiale educative noi și vom continua campania de informare „Valea Arieșului – activități pentru copii și familii”.
„Participă la activități educative captivante și descoperă potecile tematice de pe Valea Arieșului. Vino și trăiește cele mai faine aventuri in natură, prin activități precum Junior Ranger Camp, Foto Safari Junior, Aventura Junior Ranger, Detectivii naturii, Lectura peisajului și alte excursii și drumeții captivante”, este invitația făcută de cei de la juniorranger.ro.
Aceste activități sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și respectul față de natură, oferind totodată oportunități de învățare și distracție.
Și persoanele mature se pot alătura eforturilor de voluntariat pentru întreținerea potecilor tematice și contribuie la reamenajarea infrastructurii informative, pentru a asigura desfășurarea în siguranță a activităților educative.
Eforturile voluntarilor sunt esențiale pentru conservarea acestor trasee și pentru menținerea accesibilității lor pentru toți vizitatorii.
Mai multe informații pot fi obținute la adresa www.juniorranger.ro
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.