08
Dum, Sep
2 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ești pur și simplu fascinat de atmosfera vibrantă a meselor de Craps din cazinouri? Nu mai este cazul să eziți din a te alătura din cauza complexității aparente a jocului. Azi lăsăm grijile deoparte și te ajutăm să te transformi într-un observator curios și bine informat. Dacă ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să arunci zarurile și să decizi întreaga soartă a jocului, acum ești mult mai aproape de această realitate. Fă-ți rapid încălzirea necesară cu ajutorul unui bonus casino fără depunere, iar apoi hai să trecem la treabă! Spre deosebire de jocurile clasice de cazino, în Craps urmează să  preiei rolul central. Așadar, lumea palpitantă a jocului Craps este la doar câteva cuvinte distanță! Prin intermediul acestui ghid informativ, vei fi pe un drum potrivit pentru a avea parte de o experiență de joc de neuitat.

Înțelegerea mesei de Craps

Designul mesei de care se bucură astăzi jucătorii de Craps este rezultatul unor secole pline de evoluție. Schimbările regulilor jocului și popularitatea sa crescândă au influențat semnificativ forma ei finală. Cu origini care pot fi urmărite în Anglia secolului al XIV-lea, Craps-ului se juca sub o variantă numită "Hazard", la o masă simplă, marcată doar cu numerele de la 1 la 12. Cu timpul, jocul avea să traverseze Atlanticul și să devină popular în New Orleans, SUA. Aici a cunoscut numeroase modificări semnificative. Designul modern al mesei de Craps este ușor de recunoscut, cu secțiunile sale dedicate pariurilor diverse. Este un design apărut la începutul secolului XX, pentru a facilita integrarea pariurilor "Come" și "Don't Come", ceea ce a sporit complexitatea și emoția jocului.

Practic, masa de Craps este împărțită în câteva secțiuni principale, și anume: Pass Line și Don't Pass Line,  Come și Don't Come,  Numere, Inside Bets, Dealer și Zona de aruncare a zarurilor. Pariurile diferă în esență în funcție de zona aleasă de pe masă. Aceste secțiuni care pot fi identificate vizual sporesc atractivitatea jocului deoarece reușesc să indice cu ușurință jucătorilor pariurile dorite. În plus,  aranjamentul mesei oferă spațiul necesar pentru plasarea organizată a jetoanelor pe diferite pariuri, urmărirea aruncărilor de zaruri și a rezultatelor. Cunoașterea în detaliu a acestui design te poate ajuta să elaborezi strategii de pariere eficiente și să te regăsești în avantaj față de ceilalți jucători.

Regulile de bază la Craps

Pe lângă aranjamentul mesei este esențial să cunoști regulile de bază. În Craps, atmosfera sa energică și diversitatea de pariuri are tendința de a induce oamenii în eroare. Lumea se așteaptă să fie un joc mult prea complicat, cel puțin la prima vedere. Totuși, regulile sale fundamentale sunt mai simple decât par. Se începe cu Shooter-ul, adică jucătorul care aruncă zarurile pentru prima dată. Atunci când acestea sunt aruncate, obiectivul general este de a obține anumite combinații câștigătoare. Restul jucătorilor vor paria pe rezultatul aruncărilor shooter-ului. Această primă aruncare poartă numele de  Come-Out Roll. Dacă nu se obține un câștig, un 5, 6, 7, 8, 9, 10 sau 4 duce la stabilirea unui "punct". Practic acest punct trebuie să fie obținut încă o dată, însă înainte de a arunca un 7. Astfel se ajunge la un câștig pentru shooter. După runda primului shooter, se continuă în sensul acelor de ceasornic în jurul mesei , pentru a oferi altui jucător dreptul de a arunca zarurile. O altă regulă este că un jucător poate refuza să fie shooter și să continue să parieze pe zarurile următorului shooter.

Tipuri de pariuri în Craps

În acest joc de cazino captivant jucătorii au posibilitatea de a lua diverse decizii. Când este vorba de pariuri, ei au la îndemână o diversitate interesantă de opțiuni. De la pariuri simple la combinații complexe, pariurile Craps au evoluat semnificativ de-a lungul timpului. La începuturile sale, Craps se juca cu un set simplu de reguli și doar câteva opțiuni de pariere, însă pe parcurs au apărut și pariurile suplimentare. Inevitabil jocul a început să fie din ce în ce mai complex. La bază, pariurile cunoscute erau realizate pe câștigul sau pierderea shooter-ului, cu intrare mai târzie în joc sau pe un anumit număr. În timp au fost introduse cunoscutele Inside Bets, care permit plasarea unor pariuri mai complexe pe combinații specifice de numere, și pariuri prop, pe evenimente specifice din joc. Pentru începători, anumite pariuri se remarcă prin simplitate și cotele favorabile. Pariurile de bază Pass line și Don't Pass Line aduc șanse decente de câștig și pot fi folosite drept o bună introducere în joc. Ușor de înțeles și de plasat sunt și Come/Don't Come, care oferă în schimb mai multă flexibilitate.  Pentru câștiguri rapide sunt utile și pariurile pe numere.

Înțelegerea cotelor Craps

Un joc de cazino atât de captivant poate părea complicat la prima vedere, dacă nu îi sunt cunoscute în profunzime elementele cheie. Un astfel de element cheie este reprezentat de înțelegerea cotelor. Cotele la Craps reprezintă probabilitatea statistică de câștig și plata potențială. Fiecare pariu are astfel de cote, care pot fi exprimate sub formă de număr sau ca un procentaj. Pariurile cu cote mai mari sunt mai puțin probabile, însă oferă câștiguri mai mari. Cotele americane sunt exprimate ca un număr format din două cifre, unde prima cifră reprezintă suma câștigată iar a doua cifră reprezintă suma pariată. Cotele zecimale sunt exprimate drept număr zecimal, reprezentând multiplicatorul câștigului pentru suma pariată. Cotele procentuale sunt exprimate ca un procentaj, unde acesta indică câștigul ca procent din suma pariată.

Cunoașterea cotelor în detaliu este o parte din procesul de a deveni un jucător informat adecvat. Astfel ai șanse mai bune de a evalua corect șansele de câștig, ceea ce te poate ajuta în mai multe moduri, comparând cotele diferitelor pariuri și probabilitățile lor.  În plus, vei fi mai aproape de estimarea câștigului potențial pentru un pariu specific, în funcție de suma pariată și de cote.

Concluzie

La prima vedere intimidant, dar incitant pe termen lung. Jocul Craps este mai accesibil decât lasă să pară prin a sa diversitate. O gamă largă de jucători se pot bucura de atmosfera vibrantă a Craps-ului! Ești pregătit să experimentezi diversitatea pariurilor, să îți gestionezi bugetul cu atenție și să te bucuri de emoția jocului? Nu uita sa joci responsabil!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh