12
Vi, Aug
16 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

OCI-Lions (Limburg Lions) au câștigat turneul de Handbal masculin de la Turda dotat cu trofeul Cupa Potaissa, găzduit pe terenul echipei omonime turdene.Thumbnail image

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Cupa Potaissa a aliniat la start echipe din trei țări: Olanda, Ungaria și România.

Competiția s-a derulat pe durata a trei zile și a programat următoarele partide:

 

 Thumbnail image

Duminică, 18 august:

OCI LIONS – BALMAZÚJVÁROS KK 29-29

POTAISSA TURDA – HC VASLUI 30-31 

 

Vineri, 19 august:

OCI LIONS – HC VASLUI 31-30

POTAISSA TURDA – BALMAZÚJVÁROS KK 36-29

 

Sâmbătă, 10 august:

BALMAZÚJVÁROS KK – HC VASLUI 32-26

POTAISSA TURDA – OCI LIONS 31-31

 

Ca urmare, câștigătorii competiției au fost olandezii de la OCI-Lions iar pe locul secund s-a situat echipa gazdă, cu o victorie, un egal și o înfrângere, cu 4 puncte,Thumbnail image la egalitate cu ungurii de la Balmazújváros KK, dar cu un golaveraj superior și meciul direct tranțat în favoarea turdenilor.

Ultima partidă, disputată de handbaliștii de la Potaissa în compania câștigătorilor turneului, a fost una  în care ambele formații au încercat să obțină victoria. Pe parcursul partidei olandezii au părut mai proaspeți, reușind să conducă mare parte din durata meciului, pe fondul unei perioade neinspirate pentru goalkeeperul turdean. Și accidentarea lui Ionuț Rotaru a cântărit greu în stabilirea rezultatului final, poate chiar și prestația arbitrilor, spre finalul partidei, astfel că scorul consemnat pe tabela de marcaj la finalul partidei a fost 31-31, deși pe parcursul meciului olandezii au condus chiar și cu 4-5 goluri.

Au fot premiați cel mai bun portar, cel mai bun marcator și jucătorul turneului dar și, bineînțeles, formația câștigătoare, alături de celelalte ocupante ale podiumului iar la final toată lumea s-a strâns pentru o poză de grup ce va rămâne mărturie pentru clipele frumoase petrecute de handbaliști la Turda.

Pe site-ul oficial, OCI Lions titrează: „OCI LIONS, a câștigat Cupa Potaissa la finalul unei competiții desfășurate pe durata a trei zile. La Turda, OCI Lions a jucat trei jocuri dificile împotriva unor adversari puternici fizic”, spun olandezii care mai iterează despre meciul cu românii că „Într-un meci final dificil, OCI LIONS și-a păstrat statutul său de formație neînvinsă terminând la egalitate 31-31. Acest lucru a fost suficient pentru a asigura victoria turneului. Din nou, cel mai bun marcator, cu 8 goluri, a fost Luka Groff. Îi felicităm pe ai noștri pentru că au adus prima cupă a sezonului, și le dorim o călătorie în condiții de siguranță!”, titrează site-ul oficial al campioanei Benellux.

 

Vezi aici o galerie foto de la meciul Potaissa Turda - OCI Lions 31-31

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh