16
Ma, Apr
13 New Articles

Sport/Timp liber
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Consiliul local Turda a aprobat proiectul de hotărâre elaborat din inițiativa primarului Tudor Ștefănie privind "aprobarea contractului de asociere dintre Municipiul Turda și Asociația Club Sportiv Potaissa Turda, în vederea susținerii activității handbalistice, în anul 2012".

Cu aceeași ocazie, consilierii locali au aprobat un buget fără precedent, de 2.000.000 lei, de la bugetul municipiului Turda. Generozitatea primarului în primul rând, ca inițiator, și a consilierilor locali mai apoi, a fost probabil generată de rezultatele foarte bune ale echipei masculine de handbal de la clubul turdean.

În solicitarea adresată Consiliului local de către conducerea ACS Potaissa Turda se arată că "echipa se află pe un excelent loc 7 în Liga Națională și sperăm ca în anul calendaristic 2012 să obținem performanțe cel puțin la fel de notabile ca anul precedent, în care în premieră pentru Turda am realizat promovarea în Liga Națională și am devenit revelația turului de campionat prin rezultatele obținut și locul ocupat în clasament, ca și nou-promovată". De la depunerea solicitării în 10 ianuarie 2012, ACS Potaissa Turda a mai urcat un loc, până pe 6, cu o linie de clasament care arată astfel: Potaissa Turda - 13 meciuri, 6 victorii, două egaluri, 5 înfrângeri 352 de goluri marcate, 348 primite și 14 puncte acumulate.
Consilierul local Cristian Matei remarca în momentul discutării asocierii cu ACS Potaissa Turda că bugetul necesar pentru anul 2012, întocmit de oficialii clubului este unul prezentat în mod profesionist, clar, spre deosebire de cel prezentat, spre exemplu, de FC Arieșul Turda, cu aceeași ocazie a solicitării de fonduri de la bugetul local. "Am spus, în ultimii ani, că la sport există numai cheltuieli, nu și venituri. Doamna Andreea Morar spune că la handbal au și sponsori. Ar trebui găsiți și mai mulți. Sunt bani mulți, dar și performanța este pe măsură. Felicitări celor care au întocmit bugetul prezentat nouă. La handbal avem un buget, la fotbal, din proiect nu știm ce facem cu 10 miliarde" a spus consilierul PSD.
Evident că principalul susținător, alături de primarul Ștefănie, care a preferat să nu vorbească prea mult, a fost consilierul PD-L Andrea Morar care a prezentat, la superlativ, activitatea desfășurată de clubul de handbal. Pe alocuri l-a contrat chiar pe decanul de vârstă al Consiliului local, Doru Anca, repetând, de câteva ori, "mă bucur că aveți pentru ce să ne criticați, înseamnă că am realizat ceva".
În bugetul prezentat consilierilor locali, sunt prevăzute salarii și premii de aproximativ 130 de mii de lei pe lună, adică un total de 1,56 milioane de lei pe an. Primele prevăzute de documentul amintit sunt de 20.000 lei la victorie, 10.000 la egal, adică aproximativ 120.000 pentru prima jumătate a anului, conform estimărilor oficiale. Tot atâta ar urma să se achite și în cea de-a doua jumătate a anului.
Contribuțiile la Agenția Națională a Finanțelor Publice și CAS ar urma să se ridice la 387.000 lei pe an, reprezentând impozit pe venit și contribuții CAS.
La capitolul masă pentru sportivi (prânz plus cina, șapte zile pe săptămână) este prevăzută suma de 120 mii lei.
La cheltuieli meciuri au fost aprobați 181.200 lei iar pentru două cantonamente a câte 14 zile, 70.000 lei. Chiriile locuințelor pentru sportivi se ridică la 60.000 de lei pe an iar primele de instalare pentru contracte noi ating suma de 130.000 lei.
La capitolul "grupe de copii și juniori" au fost prevăzute 125.000 de lei pentru cinci turnee oficiale cu cinci grupe de copii și juniori.
Totalul bugetului necesar pentru activitatea handbalistică a ACS Potaissa Turda este deci de aproximativ 3.034.200 de lei pentru 2012. Dintre aceștia au fost solicitați comunității turdene 2.850. 000 de lei din care au fost aprobați 2.000.000 de lei. Alte cheltuieli necesare pentru evoluția pe prima scenă handbalistică a țării vor fi asigurate, arată oficialii clubului, din alte sponsorizări.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh