29
Mie, Iun
30 New Articles

Sport/Timp liber
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Într-una din serile de dialog deschis derulate la Cafeneaua „La Papion”, de la parterul Casei Rațiu, cei circa 30 de participanți au putut afla mai multe din culisele unui sport aflat în plină ascensiune la Turda. (Vezi aici o galerie foto de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/9338-turda-wolves-la-papion)

Dacă handbalul are mulți adepți, fiind susținut și cu sume importante de la bugetul local, acum, la fel și fotbalul, în baschet lucrurile sunt diferite. Nagy Zsolt și Sorin Sidlovschi, sunt doi tineri împătimiți ai zborului spre panou, care au reușit deja să popularizeze acest sport în rândul copiilor turdeni, continuând munca unor nume mai titrate din baschetul românesc: Gheorghe Mureșan, Gabi Olpetrean sau Mihai Pulbere.

Clubul lor se numește Turda Wolves (Lupii Turdeni) și tocmai spiritul de echipă este cel pus pe primul loc la orele de antrenament de sub panou. La întâlnirea de La Papion, Zsolt a vorbit despre plăcerea și pasiunea pe care practicanții baschetului o resimt în orele de antrenament, de relațiile de joc care se leagă rapid, de spiritul și principiile propagate de cei doi antrenori în timpul petrecut cu micuții sportivi.

Sorin a arătat cât de importantă este socializarea copiilor pe terenul de sport, cât de solide sunt trăirile și relațiile ce se înfiripă între coechipieri, dar și despre cât de pătimași și dornici de victorie sunt copiii.

Chiar dacă nu s-au plâns, cei de la Turda Wolves nu au beneficiat până acum, asemeni altor asociații sportive, de bani de la bugetul local al municipiului Turda, descurcându-se din contribuţia celor care frecventează antrenamentele. În acest an asociaţia a depus o cerere pentru obţinerea de fonduri în baza legii 350/2005, însă în acest an, administrația Ștefănie a refuzat să aloce fonduri ONG-urilor. Sumele respective i-ar fi ajutat pe cei de la Turda Wolves la organizarea unor competiții, tabere de antrenament sau dotări cu echipamentele necesare. Până în prezent, copiii de la club au fost echipați ca urmare a spijinului financiar primit de la actualul primar, Cristian Matei, pe vremea când era director la Compania de Apă Arieș. Tot de Matei se leagă, acum, speranța că fondurile prevăzute la bugetul local pentru alocare în baza legii 50/2005 vor ajunge la cluburile solicitante.

Cel mai important lucru desprins din discuțiile cu cei doi, la care au participat și tineri care au practicat baschetul alături de Sorin și Zsolt timp de mai mulți ani, acum liceeni, este faptul că antrenorii au reușit să transmită elevilor lor principii ferme de viață, dezvoltând calități pe care doar sportul le poate promova în sufletul copiilor, rezultatele lor, vizibile cu ochiul liber, determinându-i să meargă mai departe, cu fiecare generație.

În aceste zile, se fac înscrieri pentru antrenamente de baschet cu Sorin Sidlovschi la sălile de sport de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și, respectiv, Școala „Horea, Cloșca și Crișan”, după următorul program:

CNMV - de luni până joi - clasele I-IV la ora 15:30

                                           - clasele V-VIII la ora 17:00

HOREA CLOȘCA ȘI CRIȘAN - luni, joi si vineri - clasele I-IV la ora 15:00

                                                              - clasele V-VIII la ora 16:30

La înscriere, prezența unui părinte sau tutore legal este obligatorie.

Antrenor : Sorin Sidlovschi – 0741-454-815

Ajunge să arunci o privire pe pagina de Facebook a celor de la Turda Wolves Basketball pentru a vedea câtă pasiune și îndârjire este în ochii copiilor pe terenul de baschet! Bravo celor doi antrenori!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh