20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

traian-farcas-vasile-tot-dorin-apahideanVă informam, în urmă  cu 10 zile, că trei dintre persoanele care au candidat în cadrul selecției organizate de Consiliul Local al Municipiului Turda săptămânile trecute, pentru posturile de membri în Consiliile de Administrație de la SC Turda Salina Durgău SA și SC Domeniul public Turda SA au făcut o contestație pe care au depus-o la Instituția Prefectului Județului Cluj.

Iatp că suntem în măsură să vă prezentăm și răspunsul prefectului județului Cluj dat petenților Vasile Simion Tot, Dorin Apahidean și Traian Fărcaș, care au formulat contestația respectivă ”împotriva Hotărârilor Consiliului Local al municipiului Turda, din data de 15.05.2014 și din data de 11.06.2014, cu privire la revocarea consiliilor de administrație a S.C. Turda Salina Durgău S.A., S.C. Domeniul Public S.A. respectiv validarea membrilor Consiliilor de Administrație a celor două societăți, nerespectându-se  procedura prevăzută  de O.U.G. 109/2011”, cum susțineau aceștia.

Contestația conținea nu mai puțin de șase puncte pe care cei trei le considerau nereguli pe care le-au sesizat prefectului.

La doar cinci zile de la înregistrarea contestației, Instituția Prefectului Județului Cluj a formulat și trimis celor trei un răspuns structurat pe două puncte. La primul punct se arată că în 19 iunie 2014 Prefectul județului Cluj a promovat acțiune în contencios administrativ împotriva Hotărârilor adoptate de Consiliul local al municipiului Turda nr. 122, 128-136 și, respectiv 148 din 2014. Acestea sunt Hotărâri ale Consiliului local Turda referitoare la CA de la SC Turda Salina Durgău SA.

La cel de-al doilea punct, prefectul Ioan Gheorghe Vușcan îi informează pe petenți că, la aceeași dată a promovat acțiune în contencios administrativ împotriva Hotărârilor adoptate de Consiliul local al municipiului Turda nr. 123, 137-145 și, respectiv 149 din 2014. Toate aceste HCL-uri priveau Consiliul de Administrație de la SC Domeniul Public Turda SA.

Prefectul județului Cluj conchide, la finalul documentului citat că ”Hotărârile Consiliului local Turda indicate mai sus au fost adoptate cu încălcarea prevederilor OUG nr. 109 din 2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice.

Conform prevederilor art. 3 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr. 554 din 2004, cu modificările și completările ulterioare, actele administrative atacate sunt suspendate de drept, până la soluționarea definitivă și irevocabilă a cauzei. Adică cel puțin până în 15 ianuarie 2015, pentru când a fost stabilit primul termen la cele două dosare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh