26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

cl-turda-aprilie-2014-1Campania electorală de la Turda se mută în administrativ. O campanie pentru europarlamentare care nu anunța nimic, s-a transformat într-o luptă deschisă, cu acuze grave de o parte și de alta, luptă purtată nu numai cu ajutorul unor organe de presă implicate fățiș în astfel de evenimente cu caracter electoral ci, iată, s-a ajuns și în Consiliul Local Turda.

Ședința extraordinară convocată de primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie, pentru joi, 15 mai, ora 12, are pe ordinea de zi nu mai puțin de 15 puncte de discuție, toate legate de o schimbare a eșicherului politic la nivel local, o reașezare a balanței puterii de la nivelul municipiului Turda. Pe ordinea de zi a ședinței, se află revocarea mai multor persoane din funcția de membru al Consiliului de Administrare de la Turda Salina Turda și Domeniul Public Turda.

Adică tocmai cei care au fost puși în funcție, inclusiv cu votul celor care acum vor schimbarea întregului Consiliu de Administrație de la fiecare dintre cele două societăți subordonate direct Consiliului Local Turda.

 

Primul proiect de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 15 mai este  cel legat de modificarea și completarea Actului Constitutiv al SC Turda Salina Durgău SA, după cum urmează. ”Adunarea generală ordinară de întrunește cel puțin o dată pe an, în cel mult 5 luni de la încheierea exercițiului financiar”. Urmează o pleiadă întreagă de modificări din actul pomenit mai sus, supuse dezbaterii și, eventual, aprobării Consiliului Local Turda. Proiectul de hotărâre are și un raport de specialitate care susține, prin semnatarul său, administratorul public Radu Crișan, că modificările propuse reprezintă o transpunere în concret a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice la nivelul operatorului economic.

Același lucru se propune prin al doilea proiect de hotărâre, doar că se vizează SC Domeniul Public Turda .

Celelalte proiecte de hotărâre vizează revocarea din calitatea de membri ai Consiliului de Administrație al SC Turda Salina Durgău SA a lui Tot Vasile Simion, Matei Cristian, Szekely Istvan, Sabău Ioan Sorin, Felezeu Călin Valentin. Urmează alte proiecte he hotărâre care au ca subiect revocarea din funcția de membru al CA de la Domeniul Public Turda SA a lui Săveanu Sorin, Piper Mircea, Ros Nicolae, Pogăcean Femita,  Oarcea Mihail Dyram. Și aceste hotărâri ale Consiliului Local Turda beneficiază de un raport de specialitate semnat de administratorul public Radu Crișan, însă în niciunul dintre aceste rapoarte nu se precizează motivele pentru care se dorește revocarea acestor membri din funcție. Nefiind invocate motive ca lipsa performanței financiare sau alte lucruri negative legate de conducerea celor două societăți de către Consiliile de Administrație actuale, ne face să bănuim că demersul este unul politic, determinat de noi alianțe, secrete, între membri Consiliului Local Turda.

Faptul că aceste proiecte de hotărâre, referitoare la schimbările din CA de la SC TSD SA și SC DPT SA, au fost elaborate din inițiativa consilierilor locali Florin Bugnar (PD-L), Varo Lucian (PP DD) și Felezeu Cristian (PNL), ne lasă să întrevedem noua alianță: PD-L (șapte consilieri locali)+UDMR(doi consilieri)+PP DD (3 consilieri – Varo Lucian-Costișor Nicolae și Dobra Mariana)+PNL (unu, doi sau chiar trei consilieri locali). Această alianță ar avea, în cazul unui vot secret minimum de 11 consilier (dacă îi adăugăm grupului PD-L – PP DD doar pe cei doi care au inițiat hotărârile, Felezeu și Varo) sau un maxim de 15, caz în care PSD-PC și ceilalți doi din PP DD ar fi lăsați pe dinafară de la tot ce înseamnă conducerea administrativă a orașului și a societăților din subordine.

Ședința de Consiliu Local se va desfășura joi, de la ora 12, și nu este exclus să fie plină de surprize. Abia atunci va bate gongul imaginar care va însemna că „Les jeux sont faits, rien ne va plus” iar zarurile vor fi aruncate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh