22
Vi, Noi
5 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Irimie-raport-activitateDeputatul PC Mircea Irimie și-a prezentat joi, 29 ianuarie 2014, raportul de activitate după derularea unui an de mandat de parlamentar, în cadrul primei conferințe de presă organizată în acest an, la câteva luni distanță de precedenta. El a fost ales, beneficiind și de bizara lege electoral, în funcția de deputat de Turda, pe listele Partidului Democrat Liberal, deși a fost departe de a obține cel mai mare număr de voturi din partea turdenilor. După aceea, a părăsit partidul care l-a făcut cunoscut în lumea politică optând pentru Partidul Conservator.

Irimie a prezentat activitățile pe care el le consideră importante pentru munca sa de deputat, punând mai mult accentul pe cele care sunt benefice imaginii sale politice dar neuitând, spre lauda sa, să dea explicații asupra votului pozitiv pe care l-a dat pentru așa numita lege a ”super-imunității”. Redăm mai jos  raportul prezentat de deputatul turdean, urmând să revenim asupra delicatului subiect la final: ”Sinteza activității parlamentare în primul an de mandat  (ianuarie 2013-decembrie 2013): 34 inițiative legislative; 9 declarații politice; 13 luări de cuvânt în plen; 5 întrebări și interpelări; 6 conferințe de presa în Parlament.

În prezent sunt membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților și secretar al Comisiei speciale de anchetă NANA, for parlamentar constituit pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din comuna Nana, jud. Călărași, de către fiica d-lui președinte Traian Băsescu. Potrivit Hotărârii plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului de înființare a comisiei de anchetă NANA, forul parlamentar are următoarele obiective: verificarea trasabilității terenurilor înstrăinate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana din județul Călărași, extrasele de carte funciara, registrul agricol, modalitățile de alipire a terenurilor, modalitățile prin care a fost achiziționat terenul, legalitatea tranzacției, retrocedările făcute în urma revendicărilor, modalitățile de punere în posesie și starea juridica a terenurilor.

Comisia audiază reprezentanți ai OCPI (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara), Cărții Funciare, APIA ȘI ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților), primarul comunei Nana, prefectul județului Călărași, notarii publici implicați în tranzacție și consilierul prezidențial Adrian Rădulescu.

În cea de-a doua sesiune parlamentara a anului 2013, de la data prezentării raportului de activitate pe perioada ianuarie 2013-iunie 2013 și până în prezent, am realizat următoarele:

La invitația mea, în august 2013, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, d-nul Răzvan Vulcănescu, a efectuat o vizită de lucru de două zile la Spitalul Municipal Turda,  cu scopul inițierii și dezvoltării unor discuții cu conducerea acestuia, privind strategia de modernizare a spitalului, ca urmare a alocării sumei de 1.913.000 lei RON, în urma demersurilor personale, repetate și consecvente făcute la Ministerul Sănătății. Au fost aduse în discuție, de către cei peste 30 de medici specialiști prezenți la întâlnire, problemele și lipsurile cu care se confrunta fiecare secție a spitalului. De asemenea, i-am prezentat domnului Vulcănescu zonele Ștrandul Băile Sărate, Ștrandul Durgău și Salina Turda, zone cu un imens potențial balnear și terapeutic datorita nămolurilor sapropelice și apelor clorosodice. În cadrul conferinței de presă organizata la sediul biroului parlamentar, în prezenta a peste 40 de invitați, medici de familie, specialiști și stagiari, reprezentanți ai conducerii Spitalului Municipal Turda, s-au prezentat concluziile vizitei de lucru. De asemenea s-au purtat discuții libere, s-au lansat propuneri legislative, sesizări și sugestii privind reforma în sănătate.

Ca urmare a alocării sumei de 1.913.000 lei RON, Spitalul Municipal Turda a intrat intr-un program de renovare și modernizare. Astfel a fost achiziționată aparatura de specialitate, a fost renovat blocul operator de la etajul V, întreg  planșeul spitalului și în toate saloanele de la etajele II, III și IV au fost amenajate bai dotate cu chiuveta, WC și dus. În continuare voi susține demersurile necesare pentru alocarea unei noi sume de bani pe anul 2014, pentru continuarea lucrărilor de renovare și modernizare a Spitalului Municipal Turda.

În august 2013, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, d-nul Daniel Butănoiu a efectuat la invitația mea, o vizită de două zile în Turda. Am vizitat împreună  Stațiunea de Cercetări Agricole Turda, unde în prezența directorului Stațiunii de Cercetare, d-nul Hâș, a inginerilor și cercetătorilor din stațiune, s-au purtat discuții referitoare la problemele pe care le întâmpină activitatea de cercetare din stațiunea agricolă. În continuare am participat la evenimentul organizat și susținut de compania Pioneer, pe terenurile agricole ale d-lui Emil Turdean, în prezența a peste 500 de fermieri din zonă, eveniment menit să pună în evidență potențialul agrar al întregii Comunități Urbane Arieș.

În urma trimiterii spre Parlament de către premierul Victor Ponta a proiectului de lege privind exploatarea de la Roșia Montană, mi-am exprimat public poziția împotriva exploatării cu cianuri la Roșia Montană prin intermediul celor două conferințe de presă și a unei declarații politice susținute în Parlamentul României. Conferința de presă la care am participat în data de 04 septembrie 2013 alături de colegii mei conservatori d-nul Tudor Barbu și d-nul Cătălin Drăgușanu, a fost prima conferință de presa susținută în Parlament pe această temă.

Am fost primul parlamentar care a organizat o deplasare la Roșia Montană  în data de 6 septembrie 2013, alături de alți 7 colegi parlamentari ai Partidului Conservator și reprezentanți ai mass-mediei turdene, cu scopul de informare și documentare asupra tuturor aspectelor (economic, social, de mediu, patrimoniu cultural și istoric, etc.), legate de proiectul Roșia Montană. Am fost primiți și am purtat discuții vaste cu 38 primari și 17 viceprimari ai comunelor din Munții Apuseni, primarul Roșiei Montane, d-nul Durdui, prefectul județului Alba, d-nul Feneșer, conducerea companiei Roșia Montană Gold Corporation, sindicatul minerilor și câteva sute de mineri, directori, șefi de instituții, grădinițe, scoli, licee, d-nul Eugen David, președintele Asociației Alburnus Maior și lider opozant al proiectului minier Roșia Montană, d-nul Sorin Jurca  vicepreședinte al Fundației Culturale Roșia Montană.

 

Am fost invitat și am participat la prima emisiune transmisa în direct de pe platoul din Roșia Montană de către postul de televiziune Antena 3. În același context, al susținerii publice a poziției mele împotriva exploatării cu cianuri la Roșia Montană am participat la emisiunea d-nei Dana Grecu “La ordinea zilei”, transmisă în direct de același post de televiziune.

Votul negativ dat în plenul Camerei Deputaţilor în data de 11 decembrie 2013, a fost o reconfirmare a credinţei că modificarea Legii Minelor 85/2003, nu este în interesul statului român şi al poporului român şi a fost conform cu propria-mi conştiinţă şi cu conştiinţa milioanelor de români care au susţinut această cauză. De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu colegi parlamentari, am reușit să coagulez în jurul meu un număr de aproximativ 30 de voturi împotriva proiectului minier de la Roșia Montană.

În urma vizitei la Salina Turda, pe care d-na Maria Grapini, ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri și Turismului a efectuat-o la invitația mea și în urma discuțiilor insistente purtate cu dânsa, d-na Grapini a introdus și Salina Turda pe lista celor 10 obiective turistice ale României, încadrate pe circuitul salinelor, în cadrul evenimentului găzduit de țara noastră “Ziua Mondiala a Turismului”.

De asemenea, d-na Maria Grapini a propus și a obținut aprobarea Consiliului Consultativ al Turismului privind introducerea Castelului Prințul Vânător din Turda, pe lista obiectivelor turistice ale României încadrate pe circuitul castelelor legate de numele domnitorului Vlad Tepeș.

Drept urmare, în 6 iulie 2013 am condus personal la Salina Turda un grup de aproximativ 60 de vizitatori din 7 tari, în cadrul grupului fiind și 28 de jurnaliști străini. Întregul grup a fost foarte impresionat, au filmat, au fotografiat și au făcut reportaje cu Salina Turda, care au fost transmise peste hotare.

În calitate de membru al echipei de protocol, am avut onoarea de a însoți delegația malteză care a efectuat o vizită oficială în țara noastră în perioada 15-18 septembrie 2013.

În 24 septembrie 2013, în calitate de membru al echipei de protocol constituita pentru a primi delegația parlamentara chineza, am avut oportunitatea de a purta discuții cu d-nul Chen Guoyou fost consul al R.P. China la Milano, actualmente consilier la Departamentul Europa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, privind cooperarea parlamentară bilaterală, cooperarea economică şi posibilitatea realizării unor investiţii în zona Turda - Câmpia Turzii.

Totodată, în această a doua sesiune a mandatului parlamentar, am răspuns solicitării  și am făcut nenumărate demersuri, am condus reprezentanți ai unor instituții și servicii din Turda, la diferite ministere și instituții centrale.

În final doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ați crezut și credeți în mine și să vă asigur de buna mea credință, de dorința, determinarea și tenacitatea de care am dat și voi da dovadă în continuare  în toate acțiunile pe care le voi întreprinde. De asemenea, va asigur de toata disponibilitatea mea la solicitările pe care mi le veți adresa.

Vă mulțumesc și vă doresc un an spornic, marcat de succese și realizări!”

Am redat ad integrum raportul deputatului turdean Mircea Irimie, iar acum revenim asupra celor spuse de el referitor la faptul că a votat ”pentru” super-imunitate parlamentară.

”Activitatea unui parlamentar este dirijată, în speță, doar spre ce înseamnă ședințele de comisie și Parlamentul României. Reprezinți un colegiu mai mult onorific, pentru că toate demersurile pe care le faci, nefiind într-o formă contractuală cu o instituție, cu un serviciu sau cu o direcție, nefiind angajatul, pot fi considerate, și de multe ori în țară au fost considerate trafic de influență. Mai departe nu se povestește de foloase necuvenite ci doar de trafic de influență.  În momentul în care faci demersuri continue și repetate, rezolvând, soluționând, cineva, un serviciu, o direcție, poate considera că este un trafic de influență. În toate țările europene există o lege a lobby-ului, ceea ce parlamentarii au dorit,  există un cadru legislativ în care fiecare să știe de unde și până unde faci lobby, susții și faci demersuri în totală legalitate și de unde deja ești pe teren minat, pentru că altfel rămâne la interpretarea unei direcții sau unui serviciu de cercetare”, și-a motivat Irimie decizia de a vota pentru superimunitate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh