29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imagePrimarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie, ne-a anunțat intenția deținătorului fabricii Electroceramica Turda de a realiza o investiție de amploare. Este vorba, se pare, de o investiție care se ridică la nu mai puțin de 5 milioane de euro și care, potrivit primarului turdean ar crea sute de locuri de muncă.

Vestea este una bună în contextual scăderii numărului de locuri de muncă la Turda și Câmpia Turzii, odată cu creșterea șomajului, evident. Nu mai departe de vara trecută Electroceramica a mai disponibilizat 80 de persoane.
În altă ordine de idei Ștefănie și-a manifestat regretul că proiectatul Parc Industrial care urma să fie edificat în zona Rigips nu a fost finalizat. Cauza, cum o consideră primarul turdean, ar fi probleme ale investitorilor de acolo, motivate și de această perioadă îndelungată de criză economică europeană și mondială. După cum se știe, firma care a demarat lucrările de construcție a unui parc industrial la Turda, menit să atragă alte firme investitoare cărora să li se închirieze spații dotate cu toate utilitățile necesare, este societatea spaniolă Graells & Llonch. Aceștia au inaugurat în primăvara lui 2012 începerea lucrărilor pe șantierul care urma să devină un parc industrial privat de 54 de hectare, investiţia totală urmând să se ridice la circa 200 milioane euro.
Prima unitate, sperau atunci spaniolii, ar fi trebuit să fie pusă în funcțiune în primăvara lui 2013, creându-se astfel circa 300 de locuri de muncă, însă lucrurile nu au stat de loc așa, construcția parcului nedepășind faza introducerii de utilități și delimitarea teritoriului.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh