19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageCu două zile în urmă, Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, a alocat aproape 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru continuarea lucrărilor de extindere și reparare a Pavilionului Central al Spitalului municipal Turda precum și pentru dotarea cu aparatură medicală a acestei unități spitalicești.


Datorită demersurilor întreprinse în acest sens de către senatorul social-democrat Alexandru Cordoș, parlamentar USL pentru Colegiul uninominal Turda – Huedin, împreună cu președintele Consiliului local Turda, Cristian Matei, liderul gupului USL din forul deliberativ turdean, printr-un ordin al ministului Sănătății s-au alocat spitalului turdean următoarele sume de bani:

-         688 de mii de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală;

-         785 de mii de lei pentru lucrările de reparații ale Pavilionului Central de la Spitalul Municipal Turda;

-         440 de mii de lei pentru extinderea Pavilionului Central;

”Așa cum am promis în campaniile electorale de anul trecut, vom întreprinde toate demersurile pentru asigurarea banilor necesari  continuării proiectelor de investiții aflate în curs de derulare la Turda, însă și pentru începerea unor proiecte noi” a declarat președintele organizației municipale PSD, consilierul local Cristian Matei.

Liderul USL Turda a mai precizat că se fac eforturi pentru a împiedica distrugerea totală a clădirii în care a funcţionat cinematograful “Tineretului” din cartierul Oprişani. “Pentru îndeplinirea acestui scop trebuie să reuşim includerea clădirii în patrimonial Consiliului local, deoarece actualul proprietar, România Film, se dovedeşte incapabil să asigure măcar conservarea clădirii. Nu putem asista indiferenţi la distrugerea unui imobil de asemenea anvergură aflat pe teritoriul Turzii” a mai precizat Cristian Matei.

La rândul său, senatorul Alexandru Cordoș a trecut în revistă obiectivele investiționale din Turda, ce se află în atenția factorilor de decizie, atât de la nivel local cât și a celor de la nivel central. ”Vom continua să aducem bani pentru fnanțarea lucrărilor de reabilitare și extindere a Parcului Zoologic. În perioada imediat următoare vor începe lucrările de reparații la tronsoanele de drumuri naționale din perimetrul Turzii. La același capitol, al drumurilor, avem în vedere devierea completă a traficului greu din oraș. În acest sens, precizez că drumul ce va face legătura între Autostrada Transilvania și șoseaua Turda – Cluj se află în faza de proiectare. Dacă vom obține, cel mai probabil anul viitor, fonduri pentru finanțarea lucrărilor, drumul nou va face legătura între autostradă și centura ocolitoare Vâlcele-Apahida, ceea ce va contribui la eliminarea traficului greu din Turda” a mai precizat Alexandru Cordoș.

Deși contractul cu firma Bechtel va înceta în 30 aprilie, USL va face demersuri pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. ”În schimb, ne vom bate pentru obținerea fondurilor necesare construirii autostrăzii Turda – Sebeș. Aceasta va face legătura între Turda și Coridorul European IV, dar, în același timp, începerea lucrărilor va genera crearea a multe locuri de muncă” a menționat Alexandru Cordoș. În ceea ce privește mijloacele de reducere a ratei șomajului, în zona Turda – Câmpia Turzii, vineri, 26 aprilie, prim-vicepremierul Liviu Dragnea va discuta, la Cluj-Napoca, cu reprezentanții USL aflați la conducerea autorităților județene, despre posibilitățile de înființare a unui parc industrial în zona municipiilor Turda și Câmpia Turzii.

Factorii de decizie din USL, atât de la nivel guvernamental, cât și cei de la nivel local, ce dețin majoritatea în forul deliberativ turdean, continuă demersurile începute de către primarul Turzii, Tudor Ștefănie, pentru finațarea proiectelor de investiții edilitare de care orașul are atâta nevoie. ”Întrucât primarul Tudor Ștefănie face parte din PDL, formațiune politică aflată în opoziție, atât la nivel local cât și în Parlamentul României, fără implicarea  USL obținerea finanțării pentru materializarea proiectelor de investiții de la Turda nu ar avea decât extrem de puține șanse de reușită” a precizat președintele Consiliului local, Cristian Matei.

 

Biroul de presă al USL Turda

Joi, 25 aprilie

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh