20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageO idee de anul trecut a consilierilor PNL Ovidiu Micu și Cristian Felezeu a fost readusă în atenția Consiliului Local Turda, în ședința sa de plen de joi, 25 aprilie. Inițiatorul ideii de oprire a circulației în zilele din sfârșitul săptămânii, pe strada Constructorilor (malul Arieșului, Mr. I și Mr. II), liberalul Ovidiu Micu a luat cuvântul la punctul ”Propuneri, întrebări, interpelări”, de


pe ordinea de zi: ”Ținând cont că în municipiul Turda nu este amenajată o pistă pentru bicicliști și nu știu dacă în următorul an se poate crea o asemenea pistă, vreau să propun ca în zilele de sâmbătă și duminică să fie închisă circulației strada Constructorilor din Turda. Acolo se pot desfășura activități recreative. Închiderea circulației se poate face doar pe perioada de vară”, a menționat Micu, care s-a arătat dispus să întocmească, împreună cu colegii săi care au fost inițiatori ai acestui demers, să întocmească un proiect de hotărâre a Consiliului Local pentru ca ideea să poată fi pusă în aplicare.

Primarul Tudor Ștefănie a spus, la rândul său, precizând poziția executivului local: ”Din punctul meu de vedere trebuie întocmit un proiect de hotărâre în acest sens pentru că este vorba de închiderea circulației pe un domeniu public, dar cred că acest proiect se poate realiza și executivul va fi de acord cu această propunere”, a spus edilul șef.

Și liderul grupului PD-L –UDMR din Consiliul local, Sorin Bichiș, s-a arătat dispus să ”pună umărul” la punerea în faptă a ideii liberalilor turdeni. ”În proiectul de hotărâre ar trebui menționat și faptul ar trebui implicați și directorii de școli pentru a face cunoscut acest lucru. Nu putem închide strada Constructorilor și să nu participe nimeni la activități sportive acolo. Se pot face o serie de concursuri pentru elevi acolo”, a spus democrat-liberalul, accentuând că, dorește să facă parte din grupul de consilieri care vor iniția proiectul de hotărâre.

Dacă forul deliberativ va aproba o astfel de hotărâre, malul Arieșului se va transforma, în fiecare sfârșit de săptămână în pistă pentru bicicliști și pietoni, urmând ca accesul autovehiculelor pe strada Constructorilor să fie restricționat. Punerea în aplicare a unei astfel de hotărâri însă, trebuie să țină cont de existența câtorva garaje pe artera principal respectivă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh