19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageLiderul majorității din Consiliului Local Turda, Cristian Matei, consideră că situația de la SC Domeniul Public Turda SA este una grea, iar fără niște sume importante alocate de la bugetul local această societate nu poate să-și reia activitățile de asfaltare, chiar dacă starea vremii o permite.

”În acest moment, situaţia societăţii este foarte grea, în sensul că are un grad de îndatorare mare, atât credite furnizor cât şi credite bancare şi intenţia noastră este de a continua activitatea. Furnizorii au încetat să mai livreze materie primă către această societate, care, după părerea mea, este într-un blocaj. În schimb, Consiliul Local are nişte obligaţii financiare către această societate şi încercăm să deblocăm aspectele financiare de la această societate prin virarea unor sume de la către Domeniul Public SA. Este şi o datorie către Finanţele Publice, o sumă de vreo 380.000, sumă care trebuie plătite cu prioritate din cauza faptului că  este nevoie, pentru dezvoltarea societăţii,  de participarea la licitaţii”, a precizat Cristian Matei.

Deja există vreo două licitaţii la care Domeniul Public Turda ar putea participa, dar cu un certificat fiscal cu sarcini nu poate lua parte la acestea. De aceea, pentru cei care hotărăsc spre ce  activitate se îndreaptă banii de la bugetul local, prima prioritate este achitarea obligaţiilor fiscale către statul român. După aceea se dorește obținerea certificatului liber de  sarcini pentru a se putea participa la licitaţii. Nu este mai puțin adevărat că mulți dintre politicienii turdeni consideră că SC DPT SA are suficient de lucru la drumurile și trotuarele din oraș, fără să mai fie nevoie de implicarea în lucrări externe.

Cristian Matei are o altă părere: ”Este foarte greu să lucrezi doar pe bugetul local fiindcă el este grevat de multe alte cheltuieli asupra unor activităţi să spunem neprofitabile şi care trebuie susţinute şi atunci măcar unde se poate, la societăţile comerciale ale consiliului să realizăm un plus valoare şi din alte activităţi decât cele realizate din bugetul local. Aici e problemă de management, încercăm cu diferenţa de sumă care va fi alocată Domeniului Public  să  efectuăm nişte plăţi, chiar parţiale, la furnizori, să încercăm nişte negocieri de plăţi eşalonate, pentru a putea debloca sistarea livrării de marfă cum ar fi bitum, material tehnologic  şi alte materii prime cu care operează această societate”, a precizat liderul USL-ist.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh