19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageÎntr-un interviu realizat cu liderul USL din Consiliul Local Turda, subiectele abordate au fost mult mai variate și complexe decât am reușit să redăm prin materialul publicat numărul precedent. De aceea, pentru ca informațiile furnicate să ajungă la cei interesați, adică la cititorii noștri, revenim cu câteva frânturi din discuție.

Întrebat despre lobby-ul pe care reușesc să îl facă, la nivelul cel mai înalt, reprezentanții municipiului Turda pentru atragerea de fonduri destinate derulării mai multor proiecte de pe plan local, președintele PSD Turda a răspuns: ”Termenul de lobby nu este definit din câte ştiu,  acum se lucrează la legea lobby-ului. Ce înseamnă a face lobby cu senatorii noştri? L-aţi menţionat pe senatorul Alexandru Cordoş. Într-adevăr eu personal cu d-l senator am o relaţie de colegialitate, dar avem şi o relaţie mai specială, ne cunoaştem de foarte mult timp ne cunoaştim înainte de a fi dânsul în senat, avem o relaţie o relaţie bazată pe respect reciproc pe încredere şi ceea ce este important este că dânsul este foarte atent la solicitările noastre fiind şi senator de Turda şi dă dovadă de multă solicitudine”, susține Matei.

Liderul USL turdean mai spune despre senatorul care provine din același partid ca el, că ”este un om care  munceşte foarte mult care îşi face treaba acolo unde este pus acolo unde l-am trimis noi. Îi cunosc activitatea îndeaproape face tot timpul interpelări la toate problemele noastre”, arată Matei că îi acordă toată încrederea senatorului de Turda, Alexandru Cordoș. Despre activitatea sa politică, Cristian Matei susține că: ”În ceea ce priveşte relaţia mea cu conducerea partidului aş putea spune că este una foarte bună,  mai ales că deja am 15 ani în acest partid. De când am intrat în acest partid, 12 ani am fost vicepreşedinte, după care am fost preşedintele partidului și am avut privilegiul să fiu reales în funcţia de preşedinte. Am reușit să-mi fac şi o echipă bună pe plan local, dar revin la relaţia mea cu conducerea judeţeană şi centrală, şi repet este una foarte bună cu atât mai mult cu cât PSD-ul nu mai acţionează de unul singur, suntem în alianţă cu PNL şi PC, sub brandul USL , și avem mai mulţi parlamentari care ocupă diverse posturi în comisiile parlamentare unde putem face lobby pentru atragere de fonduri pentru realizarea obiectivelor pe care ni le propunem”, a mai spus Matei referitor la acest subiect.

Cristian Matei susține că toate forțele politice din Turda ar trebui să conlucreze pentru atragerea de fonduri și pentru rezolvarea a cât mai multor probleme cu care cetățenii se confruntă, lăsând să se înțeleagă că vremea disputelor politice a trecut odată cu încheierea anului electoral 2012. ”Bineînţeles că sunt mai apropiat de parlamentarii noştri ai PSD-ului fiindcă ei sunt în număr mai mare decât în mandatul trecut dar cu aceeaşi eficienţă pot să discut cu parlamentarii PC şi PNL. După cum aţi observat, întâlnirile care au avut loc la Turda, organizate de domnul Cordoş sub egida cabinetului parlamentar, între primarii și parlamentarii din zonă, indiferent de culoarea politică, chiar dacă a fost considerată mai mult  teoretică, mai mult informală, ea cred că şi-a atins scopul în sensul că a adus la masă toate forţele pentru a-şi da mâna ca să  realizăm obiectivele. Mă încântă că la această întâlnire a fost şi domnul primar, şi-a arătat şi dânsul deschiderea pentru această alianţă indiferent de culoarea politică, pentru că, în fond şi la urma urmei, acesta este motivul pentru care suntem acolo, pentru asta am candidat, ca să încercăm să facem ceva mai bun pentru oraşul în care trăim. Nu sunt vorbe mari, chiar aşa este”, a dat asigurări Cristian Matei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh