Și cei din USL și-au dat seama de importanța turismului pentru viața economică a municipiului Turda. Într-una dintre discuțiile pe care le-am avut, în exclusivitate, cu consilierul local PNL George Cristian Felezeu, acesta a abordat acest subiect, un domeniu în care are câteva idei, spunem noi, benefice și inedite.
”Legat de turism mai vreau să spun că încercăm să punem în valoare tot ceea ce este obiectiv turistic în Turda. Salina, care are un renume deosebit, Grădina Zoologică şi Muzeul de Istorie, intenţionăm să lansăm un card turistic al oraşului prin care vizitatorii care-şi achiziţionează bilet la Salină să primească şi la Zoo şi la Muzeu. Eventual în colaborare cu Consiliul Judeţean avem discuţii să aibă inclusă şi intrarea la Cheile Turzii. Să organizăm circuite de turism ca cei care vin în vizită să stea măcar o săptămână în oraş. Costurile cardului de turism vor fi cu 25% mai puţin faţă de biletele cumpărate individual”, ne-a prezentat Felezeu câteva dintre proiectele de viitor ale administrației pentru perioada următoare.
Dar asta nu este totul. Consilierul turdean vrea să deschidă turiștilor porțile bisericilor încărcate de istorie din Turda, așa cum se întâmplă în orice oraș din lumea civilizată. Iar adevărul este că Turda are cu ce se lăuda în acest domeniu. Referitor la acest subiect, consilierul George Cristian Felezeu ne-a declarat: ”Un alt proiect se referă la punerea în valoare a bisericilor din Turda. Cele din zona centrală au un potenţial fantastic, în ele s-au semnat documente istorice de mare importanţă. Acestea nu sunt promovate acum şi cineva care vine în oraş nu ştie despre ele. De exemplu, biserica de pe strada Dacia, acolo s-a semnat Edictul de libertate a religiilor în Europa. Împreună cu preoţii parohi se poate stabili un program de vizită, la fel cum există în multe oraşe unde bisericile sunt vizitabile. Dar la noi trebuie promovate foarte mult, chiar şi biserica de pe strada Salinelor este una istorică, construită prin 1600”, a precizat consilierul liberal.
Ideea nu este una nouă, a fost punctată și de primarul Tudor Ștefănie anii trecuți: aceea de a ţine turistul cel puţin o săptămână în oraş, pentru a-şi cheltui banii aici. Iar apoi, de ce nu, să revină însoțiți de prieteni sau rude, iar între timp să facă o propagandă pozitivă orașului Turda.
”A început să se dezvolte şi infrastructura de cazare, există hoteluri, se va finaliza Hotelul Potaissa, dar sunt şi foarte multe persoane private care oferă cazare, deci nu stăm foarte rău. Trebuie să-i asigurăm turistului şi posibilități de distracție, de vizitare a obiectivelor turistice, centrul ar trebui să fie plin de terase. Acum, este o Hotărâre de Consiliu Local pentru închirierea teraselor cu 1 leu pe metru pătrat, lunar. Omul trebuie sprijinit foarte mult în mediul de afaceri local pentru că fiecare firmă angajează 4-5 oameni din oraş şi banii rămân aici”, a conchis Felezeu.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.