Având în vedere declaraţiile senatorului Alin Păunel Tişe privind demararea unei campanii de strângere de semnături pentru finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă, Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Cluj este abilitat să facă următoarele precizări:
La preluarea mandatului de actuala echipă de conducere, proiectul privind construcţia Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) era departe de ceea ce fostul preşedinte, Alin Păunel Tişe, declară acum. Astfel, terenul nu era preluat în totalitate, studiul de fezabilitate era deja depăşit, proiectul tehnic nu era compatibil cu terenul şi problemele de proprietate cu Biserica Greco-Catolică erau ignorate.
Mai mult, încercarea de înscriere în cartea funciară a dreptului de proprietate publică al Judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj, a celor 6 ha preluate de fosta conducere, s-a lovit de o nouă problemă. Consiliul Judeţean Cluj a depus la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj-Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj-Napoca, documentaţia cadastrală pentru prima înscriere şi întăbularea dreptului de proprietate asupra acestei suprafeţe de teren, dar, prin Încheierea de respingere nr. 128305 pronunţată în Dosar nr. 128305/2012, OCPI Cluj-BCPI Cluj-Napoca a respins cererea de înscriere şi întăbulare succesivă a dreptului de proprietate, aceasta fiind comunicată, atât instituţiei noastre cât şi U.M nr. 02444 Sibiu. Motivele care au stat la baza respingerii cererii noastre constau în faptul că în conformitate cu identificarea în regim de carte funciară a numerelor topografice, s-a constatat că asupra acestor imobile, comasate cu alte numere topografice care împreună totalizează o suprafaţă de 638.480 mp., este întăbulat dreptul de proprietate în favoarea Statului Român, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Pe cale de consecinţă, se apreciază că pentru înscrierea suprafeţei de 60.000 mp., se impune dezmembrarea imobilului înscris în C.F. nr. 58261 Floreşti, nr. cad. 58261.
Restul terenului, respectiv cele 8,4 ha preluate conform Protocolului şi a Procesului verbal de predare-primire înregistrate la Consiliul Judeţean Cluj sub nr. 21505/20.12.2012, aceasta urmează a fi înscrisă în cartea funciară în baza unei documentaţii cadastrale, în urma dezmembrării imobilului înscris în C.F. nr. 58261 Floreşti, nr. cad. 58261, a cărui proprietar tabular este Statul Român, în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Conform prevederilor Protocolului, Consiliul Judeţean s-a obligat să efectueze demersurile necesare intabulării, precum şi să delimiteze prin împrejmuire latura de vest a imobilului, în termen de 60 de zile de la înscrierea în c.f. a dreptului de proprietate publică a Judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj, procedură aflată în derulare.
În acest contet, considerăm că ultima persoană care are dreptul moral de a demara orice fel de campanii în favoarea Spitalului Regional de Urgenţă este senatorul PD Alin Păunel Tişe. Care n-a făcut nimic timp de patru ani şi care n-a reuşit să fructifice relaţiile de rudeniei cu fostul premier Emil Boc pentru a demara acest proiect. Credem că în şase luni nu se pot recupera anii pierduţi!
Reamintim că proiectul privind construirea unui spital regional de urgenţă la Cluj datează din anul 2007, primul amplasament vizat fiind în comuna Apahida. Acest proiect fusese aprobat de Ministerul Sănătăţii şi prins în planul de investiţii al acestei instituţii. După iunie 2008 locaţia a fost schimbată de puterea locală de la acea vreme şi de Guvernul Boc, ceea ce a determinat întârzierea cu mai bine de patru ani a acestei investiţii.
Biroul de presă
Consiliul Judeţean Cluj
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.