29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imagePrimarul municipiului Câmpia Turzii, Radu Ioan Hanga, a propus consilierilor locali, printr-un proiect de hotărâre inițiat de edilul-șef, acordarea unor gratuități la transportul în comun.

Este un fel de a spune că un Consiliu local, cum este cel din Câmpia Turzii, acordă gratuități, pentru că, de fapt, forul legislativ subvenționează cuantumul acestor gratuități, de la bugetul local, către societatea privată de transport public. În ședința ordinară aferentă lunii ianuarie 2013, consilierii locali au aprobat, în unanimitate acordarea de gratuități astfel (redăm integral art. 1 al HCL nr.9 din 24 ianuarie 2013): ”Art. 1  Se aprobă acordarea gratuităţii la transport urban, în cuantum maxim de 20 lei/pers/lună, pentru  persoanele prevăzute de: Legea 448/2006, privind protecţia persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 44/1994, privind veteranii de război precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război; Decretul-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonier, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 341/2004, recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.”

Este vorba, conform informațiilor furnizate de Floriana Prahoveanu, şef Serviciul Public Local de Asistenţă Socială, de  un număr de aprox. 550 de persoane din Câmpia Turzii, care se încadrează în prevederile legale precizate mai sus.

Pentru pensionarii de peste 70 de ani şi cu pensie până sau egală cu 500 lei, se acordă gratuitate la transportul în comun în limita a 10 călătorii/lună, în cuantum maxim  de 32 lei/pers/lună. Toate aceste tarife cuprinse în HCL citată mai sus vor fi incluse în protocolul, care se va încheia cu transportatorul. Abonamentele vor fi acordate  pe baza cererii depuse de către solicitant şi a actelor justificative privind categoria căreia îi aparţine.

Thumbnail imageRemus Filip, consilier local PD-L a propus acordarea unor gratuități și pentru tinerii care merg la școală. ”Eu am rugămintea ca până la şedinţa următoare dumneavoastră să faceţi un inventar şi să ne spuneţi cam câţi tineri care au vârsta de până la 18 ani care stau la blocuri şi fac naveta la Colegiul Tehnic Victor Ungureanu şi nu le lucrează niciun părinte sau familia este formată din 3-4 sau chiar 5 copii unde lucrează numai mama sau numai tata. Haideţi să-identificăm şi să vedem dacă putem să-i ajutăm şi pe ei. Şi acum vă rog să nu îmi daţi un răspuns de genul,, pe vremea noastră mergeam pe jos,, că nu mi se pare prea normal pentru că şi bunicul venea cu carul cu boi de la ţară nu venea cu autobuzul”, a sunat solicitarea consilierului democrat-liberal.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh