25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageAșa cum noi am anticipat, ședința ordinară a Consiliului local Turda din luna septembrie a fost una foarte laborioasă și, tot cum anticipam, au fost introduse în ultimul moment circa 10 noi proiecte de hotărâre. Astfel, dacă la începutul mandatului, noua ”putere” de la Turda, coaliția USL-PP DD solicita ca proiectele care nu li se pun la dispoziție cu cinci zile înaintea ședinței să nu fie luată în discuție, iată că acum ei sunt cei care promovează această modalitate de lucru.

Cu toate acestea, ședința s-a derulat mai rapid și mai eficient decât niciodată, aproape toate proiectele de hotărâre supuse dezbaterii fiind adoptate de plenul Consiliului local în ”unanimitate”. Semn că trecerea prefectului pe la Turda și implicarea sa în ”armonizarea relațiilor” dintre majoritatea și opoziția din Consiliul local este cât se poate de reală și benefică, până la un anumit punct. Nu au mai existat animozități, replici dure de o parte și de alta, nici măcar ”luări peste picior” subtile dintr-o parte sau din alta. Foarte probabil, puterea și opoziția au ajuns la un numitor comun.

În cadrul ședinței de joi, 27 septembrie, șefa Serviciului  Public de Asistență Socială (S.P.A.S.) a prezentat raportul de activitate pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2012. Managerul Teatrului municipal Turda, Narcisa Pintea nu s-a prezentat nici la această ședință pentru a-și prezenta raportul de activitate al instituției pe care o conduce, dar nici aleșii locali nu au mai fost atât de vehemenți în a-i solicita prezența în fața lor, probabil și ca urmare a controlului efectuat de Prefectura Cluj, rămas practic, fără urmări notabile. În caz contrar, un raport incendiar al comisiei de control ar fi fost prezentat imediat presei.

Liderul grupului aflat la putere, Cristian Matei, a solicitat însă pentru ședința ordinară de luna viitoare un raport de activitate din partea Asociației constituite la nivelul municipiului Turda, prin care Consiliul local alocă aproape un miliard lunar echipei de fotbal a clubului de fotbal SESO Câmpia Turzii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh