29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Contrele repetate dintre consilierul PSD Ionel Tudorache Isac și primarul municipiului, liberalul Dorin Lojigan, face din social democrat un adevărat ghimpe din „coasta” edilului șef. Nici ultima ședință a Consiliului local nu a lăsat altă impresie, antipatia dintre cei doi fiind nu doar vizibilă, dar uneori, transpusă într-un limbaj aflat la limita decenței. Atitudinea primarului Lojigan, manifestată cu prilejul multor ședințe, când intervine în discuțiile din Consiliul local fără să ceară voie președintelui de ședință, irită consilierii din opoziție. Cu atât mai ușor intervine Lojigan când președintele ședinței este un membru al partidului său, primarul fiind, cum se știe, președintele PNL Câmpia Turzii.

În ultima ședință a Consiliului local, despre care am relatat, până la un punct în articolul „Cum i-au prins consilierii locali pe primarul Lojigan și subordonații săi cu temele nefăcute!”, cei doi au ajuns, din nou, să-și arunce vorbe grele. Totul s-a petrecut a sensibilul punct de pe ordinea de zi referitor la însușire inventarului bunurilor din domeniului public al Municipiului Câmpia Turzii. Un document nu doar prost făcut, cu multe erori, așa cum au arătat consilierii locali dar chiar nelegal, așa cum avea să susțină Isac (spicuim din luările de cuvânt din cadrul ședinței):

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel – „În primul rând, lista este ilegală! Nu este semnată de comisia pe care am aprobat-o prin hotărârea 136/2017, şi dacă îmi permiteţi, am să vă citesc: „Art.1: Se aprobă înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea comisiei speciale pentru întocmirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Câmpia Turzii, în următoarea componenţă: Preşedinte - Dorin Nicolae Lojigan, Secretar - Niculae Ştefan, Membri: Maria Monica Cherejdi, Ioana Simona Onişor, Cosmina Stoica.” Or această listă a mijloacelor fixe este semnată de către un singur om, domnul Roman Lucreţiu, şi verificată de doamna Boancă. Ceea ce nu mi se pare normal. Şi am să trec mai departe, pe lângă ce a sesizat colega mea şi probabil şi ceilalţi colegi, eu nu am găsit C.T.5, pe str. Plopilor, unde avem depozitul de materiale. Nu am găsit parte din C.T.8, o parte este a domnului Haiduc, cealaltă parte, unde a fost Salubritatea şi Asistenţa Socială nu se regăseşte. Nu se regăseşte C.T. 10, lângă Biserica domnului Felvenţi. Nu se regăseşte în această listă Monumentul Eroilor din Parcul Central Ionel Floaşiu. Nu se regăseşte Capela de la 110”.

Monica Cherejdi, Director Executiv – „Vorbim de domeniul public, acelea ar putea să fie în domeniul privat.”

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel – „E în domeniul privat?”

Ghinea Corina, Şef Serviciul E.G.P. – „Da, aţi aprobat dvs. Când am pus ipotecă pe C.T.5.”

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel – „Pe C.T.5 avem ipotecă? Vă rog să îmi aduceţi hotărârea, nu ştiu, în ce an? Anul acesta?”

 

Ajunși aici, trebuie să arătăm intervenția primarului Lojigan, elocventă pentru atitudinea sa în cam toate ședințele Consiliului local. Chiar dacă Isac este un consilier local care este chemat să ia decizii în numele și pentru alegătorii din municipiu, ce se întâmplă în momentul când el cere informații de la angajații primăriei? Lojigan intervine, peste președintele de ședință, peste consilierul local PSD și dând, practic, un ordin indirect funcționarilor să nu îi răspundă lui Isac:

 

Primar Dorin Nicolae Lojigan – „Cine doreşte să studieze, să studieze pe site.”

 

Trecând peste faptul că site-ul primăriei Câmpia Turzii pare din preistoria internetului, să spunem că noi, căutând cu ajutorul motorului de căutare al acelui site, nu am găsit nicio hotărâre prin care să fie ipotecată CT 5, doar  un HCL din 2007, prin care se propuneau spre închiriere mai multe relicve ale sistemului centralizat de termie, printre care și spațiul de la CT 5.

Revenind la derularea ședinței, Ionel Tudorache Isac a continuat apoi enumerarea erorilor constatate de el în inventarul supus aprobării, un inventar, reamintim, neîntocmit de comisia specială care fusese formată exact cu acest scop. Apoi i-a atras atenția primarului asupra faptului că din 826 de poziții sunt întabulate 85, adică puțin peste 10 procente.

Exasperat, primarul Lojigan surprinde pe toată lumea. După ce i-a făcut „cu ou și cu oțet” pe consilierii din opoziție pentru absența de la ultima ședință convocată de el la finalul anului trecut tocmai pentru a fi adoptat inventarul domeniului public,  se vede într-o postură ingrată, chiar rușinoasă.

 

Primar Dorin Nicolae Lojigan„Având în vedere că proiectul de hotărâre nu mai poate fi retras de pe Ordinea de zi, după aprobarea acesteia, recomand consilierilor locali de la „putere” să voteze „abţinere” la acest proiect de hotărâre, pentru a putea clarifica neconcordanțele pe care consilierii locali le-au descoperit în cadrul proiectului de hotărâre. Numai cine nu munceşte, nu greşeşte, este posibil să existe aceste erori, eu împreună cu colegii vom încerca să verificăm dacă există într-adevăr aceste erori, v-aş ruga să aveţi în vedere faptul că inventarul acesta vine din urmă de foarte mulţi ani, că în sfârşit am reuşit să întabulăm peste 60% din averea Municipiului Câmpia Turzii, şi acesta este meritul Serviciului Patrimoniu.
Nu vă ascundem faptul că cei de Ia Serviciul Patrimoniu lucrează în acest moment sub presiunea dată de acel proiect european de 9 milioane de euro privind Planul de mobilitate urbană, de altfel aceasta este şi necesitatea aprobării acestui proiect de hotărâre, pentru ca bunurile care se află intabulate în acest moment şi care fac obiectul Planului de mobilitate urbană să poată fi trimise prefectului şi preşedintelui Consiliului Județean, apoi Guvernului României pentru iniţierea unei H.G. privind aprobarea inventarului bunurilor, care nu a mai fost aprobat din 1999. Au intervenit o mulţime de modificări, din păcate s-au trezit unii să tot numească tot felul de-statui, muzee şi alte entităţi ale averii municipiului sub tot felul de denumiri, pe care noi trebuie să le reglăm acum. Dar le vom regla. Ca atare, eu vă recomand să votaţi „abţinere” pentru a nu trece acest proiect de hotărâre. Îmi asum acest pas, urmând ca până la şedinţa de săptămâna viitoare să clarificăm aspectele, şi vă vom convoca din nou într-o şedinţă extraordinară pentru a clarifica aceste aspecte”.

 

Se pare că „reglarea” inventarului domeniului public al municipiului Câmpia Turzii nu a fost atât de ușor de făcut, cum credea primarul Dorin Lojigan, sau sunt vinovați funcționarii din subordinea sa, întrucât acea promisă ședință nu a mai fost convocată iar pe ordinea de zi a ședinței ordinare, ce va avea loc joi, 25 ianuarie, de la ora 13, însușirea inventarului domeniului public nu mai apare. Să fi dispărut urgența?

Încheiem și acest episod, redând fără comentarii, dialogul fierbinte dintre Isac și Lojigan:

 

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel - Apropo de Planul de mobilitate urbană, domnule primar, 9 milioane de euro, nu aveaţi nevoie de acesta, pentru că aţi depus în 5.01.2018 la ora 00 şi nu-ştiu-câte minute aţi ridicat pe site. Nu cred că aveaţi nevoie, după cum aţi procedat...

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Mă întreb cine v-a ales în Consiliul Local! Sau dacă cei care
v-au ales ştiu pe cine au trimis în Consiliul Local...

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel  - Aţi ridicat...

Preşedinte de şedinţă Georgiana Sima – Lăsaţi-l să termine!

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel  - Păi nu am terminat! Să îmi răspundă la întrebare!

Preşedinte de şedinţă Georgiana Sima - Asta făcea!

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel - Nu cu poveşti, că îl mănâncă barba... Mie să îmi răspundă la întrebare! Aţi ridicat pe site în data de 5.01 după ora 12 noaptea? Cum aţi făcut şi cu peştii în baltă?

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Ce anume să ridicăm, doamna preşedinte?

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel - Pălăria!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Nu port pălărie, domnule consilier! Din păcate mă întreb cine
v-a trimis în Consiliul Local sau dacă cel care v-a trimis în Consiliul Local...

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel - Nu aveţi nevoie!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Doamna preşedinte, eu pot să răspund, pot şi să nu răspund. Mă bucur că sunt consilieri locali responsabili, şi mă refer aici la cei din PNL, UDMR şi PPU-SL...

Consilier local P.M.P. Mischian Adrian - Iar jigniţi, domnule primar!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Vă rog să mă lăsaţi să termin, şi după aceea spuneţi dvs.!

Consilier local P.S.D. Rece Gheorghe Iulian - Şi eu cer să se consemneze absolut totul în procesul-verbal!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Absolut tot ce spun, pentru că îmi asum. Mă bucur că sunt aceşti consilieri locali responsabili, care au înţeles. Nu, nu îmi ridic pălăria, pentru că nu port pălărie...

Consilier local P.S.D.  Isac-Tudorache lonel  - Că nu ai ce să ridici! M-am mai exprimat eu în ce priveşte carenţele educaţionale pe care le aveţi, nu m-am înşelat!

Primar Dorin Nicolae Lojigan - Lipsa de bun-simţ este o caracteristică a dvs.! În data de 5
ianuarie 2018 ne-am înscris prin Programul MySMIS pentru proiectul european în valoare de 2 milioane de euro pentru reabilitarea Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu”, fără nicio legătură cu Planul de mobilitate urbană. Fără nicio legătură cu Planul de mobilitate urbană, repet acest lucru şi este uşor de verificat. Da, am făcut-o noaptea la ora 1, 2, pentru că acei colegi din Primărie au stat până la ora 2 ca să rezolve această problemă. Şi le mulţumesc, la fel cum colegii de la Cultură, alături de voluntari din Municipiul Câmpia Turzii au stat noaptea până la ora 1, 2 chiar, ca să introducă în cele trei lacuri pe care le avem peştii, alături de comisia de recepţie, şi de fiecare dată, câte un reprezentant al presei din zona noastră.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh