29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ref: Dacă ALDE dorește menținerea Pilonului II de Pensii ar trebui să își asume votul ”pentru” la moțiunea de cenzură ce va fi depusă de Partidul Național Liberal

            Reprezentanții ALDE ar trebui să își clarifice poziția publică în legătură cu deciziile anunțate de liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la suspendarea plăților către Pilonul II de Pensii, începând cu luna iulie a acestui an.

             Consider că ipocrizia aduce deservicii cetățenilor care au acordat ALDE votul lor, în condițiile în care în anul 2008, actualul senator ALDE, Varujan Vosganian s-a numărat printre inițiatorii proiectului de lege care instituia contribuțiile la Pilonul II de Pensii.

            În ciuda declarațiilor publice privind susținerea și păstrarea contribuțiilor către Pilonul II de Pensii, reprezentanții ALDE au votat alături de PSD pentru scăderea contribuției la Pilonul II, propunere reglementată de Ordonanța de Urgență 82 /2018, votată de Senat.

            Mai exact, reprezentanții ALDE își contrazic propriile afirmații, deoarece prin votul acordat în Senat, contribuțiile vor fi reduse la 3,75 la sută din brut, astfel viramentele în conturile individuale ale contribuabililor scad cu 12 la sută.

             Dacă pe de-o parte ALDE își asumă susținerea contribuțiilor către Pilonul II, ceea ce reprezintă banii contribuabililor administrați privat, să își asume și votul ”pentru” la moțiunea de cenzură pe care Partidul Național Liberal o va introduce împotriva Guvernului.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh