29
Vi, Mar
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consilierul local PMP, Adrian Mischian, din Câmpia Turzii, se poziționează, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, împotriva cheltuirii a aproape 20 % din bugetul anual al Municipiului Câmpia Turzii pentru modernizarea zonei „La Trei Lacuri”. Proiectul aparține administrației Lojigan și prevede cheltuirea a 8.300.000 lei pentru ducerea sa la îndeplinire.

Consilierul Adrian Mischian, reprezentant al PMP, și-a prezentat poziția și în plenul ședinței Consiliului local de miercuri, 20 iunie, dar apoi a propagat-o cu ajutorul cunoscutei rețele de socializare: „Al doilea proiect– modernizarea zonei “Trei Lacuri”, se poate inscrie in TOP 3 a proiectelor “memorabile” aprobate de consiliu local in acest mandat, cu sprijinul nemarginit al consilierilor PNL-PPUSL-UDMR. Se pare ca zona “Trei lacuri” a devenit un fel de “Mecca ” pentru cei care guverneaza Campia Turzii. Pe langa faptul ca ideea in sine de modernizare a zonei nu este una viabila din punctul meu de vedere, implementarea proiectului implica cheltuieli uriase pentru Campia Turzii, respectiv 8.300.000 lei. Adica partea de finantare ce trebuie suportata de CL Campia Turzii este de 83 miliarde lei vechi (!!!), cam cat se aloca pentru salubrizarea localitatii in 8 ani si cam de 3 ori mai mult de cat a costat construirea actualului sediu al politiei. Repet suma, nu e o greseala, 83 miliarde lei vechi, aproape 20% din tot bugetul pe un an al Campiei Turzii”, arată Mischian, acuzând că schimbarea priorităților administrației locale ar fi una extrem de costisitoare pentru Câmpia Turzii: „Brusc “marea asfaltare”, “reindustrializarea”, modernizarea institutiilor de invatamant, a spitalului, au trecut pe plan secund, prioritare devenind amenajarea pe sume imense din bani publici, de pontoane de pescuit, cumpararea de hidrobiciclete si amenajarea unui muzeu a pestelui, de parca am fi o localitate din delta sau de la malul marii. Cand, personal, am solicitat in consiliu, majorarea sumelor alocate pentru burse la elevi, nu s-au gasit fonduri, cand am ridicat problema rascumpararii parcului din incinta Colegiului Victor Ungurean, iar nu s-au gasit bani.

Ciudata politica actualului primar si a coalitiei PNL-PPUSL-UDMR, “o politica a gratarului si a ceaunului”, ce se dovedeste a fi extrem de costisitoare pentru localitatea noastra”, a mai spus Adrian Mischian.

Un împătimit al Facebook-ului, primarul Dorin Lojigan i-a răspuns aproape imediat consilierului PMP, printr-un  text pe care l-a intitulat „Dacă aș fi consecvent...”

Iată-l, mai jos, integral, preluat tot de pe Facebook:

”Dacă aș fi consecvent... în politica locală ar trebui să rămân blocat în întrebarea ”Ce vreau să fac?”, fără să mai ajung la alte întrebări cum ar fi: ”CÂND, UNDE, CUM?” Și mai ales ”DE CE?”.

Sau poate ar trebui să pornesc chiar de la ultima întrebare, pentru că până la urmă totul are nevoie de justificare.

După ultima ședință a Consiliului Local, eu am înțeles (e doar o constatare) că unii consilieri locali fie nu înțeleg nimic din ceea ce fac, fie nu vor să facă nimic pentru orașul pe care il iubesc în declarații și analize care deja riscă să depășească nivelul de maturitate chiar și al maestrilor Pleșu și Liiceanu...prin ridicol.

Pe de altă parte, atunci când decidenții sorții unui oraș suferă de lipsă de interes civic se mai și supără, se simt foarte jigniți dacă noi, cei care trebuie să le suportăm lor toate toanele, dăm dovadă de minimum de spirit civic pe care ei ar trebui să îl practice.

Cum pot oare unii consilieri locali ca ieri să spună ”DA!” unui proiect de dezvoltare de mai multe milioane de euro și azi să spună ”NU!” aceluiași proiect? Oare ce nu înțeleg eu în chestiunea asta sau poate că problema nu e la mine?

Dacă aș fi consecvent, nu în politica locală, ci doar cu mine însumi, aș putea garanta că dedicarea, răbdarea și corecta informare ar trebui să guverneze acțiunile, proiectele și planurile de viitor personale și ale comunității.

Dacă aș fi consecvent cu mine însumi și cu alții aș înțelege că lucrurile bune se dezvoltă în timp pentru că de aceea se numește ”dezvoltare durabilă”.

Nu în ultimul rând, aș înțelege că a fi consecvent înseamnă să crezi într-o idee chiar și atunci când toți îți spun că ”nu este momentul, lasă că merge și așa...!” și alte românisme din astea contemporane născute în epoca supraviețuirii comunismului.

Și ca să închei într-un ton, poate nu chiar optimist, dar integral realist, dacă aș fi consecvent cu mine însumi și cu cei din jurul meu, nu m-aș tot muta de la un partid la altul pentru că nu mi se oferă un rol, o bucățică din ceea ce eu îmi doresc, ci mai degrabă mi-aș reevalua opțiunile, ideile, principiile ... nu-i așa, domnule Mischian?”, i-a răspuns edilul-șef consilierului care i-a contestat decizia de modernizare a „La Trei Lacuri”, sprijinită de coaliția PNL - PP-USL – UDMR.

Adevărul este, așa cum arăta un coleg din presa locală, în articolul Domnilor consilieri, de ce în aprilie s-a putut, iar acum nu?, că în luna aprilie Adrian Mischian a votat „pentru” când s-a stabilit suma necesară de la bugetul local pentru respectivul proiect. Se pare, însă, că după o mai lungă gândire... s-a răzgândit!

Mai multe informații despre investiția care se dorește a fi făcută în zona „La Trei Lacuri” găsiți aici: http://www.campiaturzii.ro/hcl/2018/hcl_88.pdf

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh