28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, subliniază importanţa votării de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a Proiectului de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

„Este pentru prima dată când Parlamentul României votează o cu o majoritate confortabilă, doar patru voturi fiind împotrivă şi două abţineri, o lege prin care beneficiarii de ajutor social îşi pierd automat acest drept în cazul în care refuză un loc de muncă. Legea prevede că «Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social». Iniţiativa legislativă mai stipulează că pentru sumele primite ca ajutor social, persoanele majore apte de muncă au obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local. În cazul în care beneficiarul se află în incapacitate temporară de muncă sau şi-a pierdut total ori parţial capacitatea de muncă, obligaţia de a presta acţiunile sau lucrările de interes local se transferă celorlalte persoane apte de muncă din familie, cu acordul primarului”, a precizat deputatul Cristina Burciu.

       Parlamentarul turdean a mai adăugat că, potrivit aceluiaşi act normativ, dacă o persoană şi-a pierdut dreptul la ajutorul social va putea solicita un nou astfel de beneficiu doar după un an de la data deciziei de încetare a acestui drept.

       „Legea este benefică şi pentru primari, care vor elabora un plan de acţiune privind desfăşurarea activităţilor sezoniere, unde vor fi repartizate persoanele din familiile beneficiare de ajutor social. Refuzul repetat de doua ori al persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere conduce la încetarea dreptului de a primi ajutor social”, a concluzionat Cristina Burciu.

 

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 25 iunie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh