28
Joi, Mar
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ediţia din acest an a Programului Start Up Nation va debuta peste câteva zile, după ce proiectele pentru Ghidul solicitantului şi Procedura de implementare au fost lansate în transparenţă decizională de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. În mod evident, Start Up 2018 este un proiect substanţial îmbunătăţit faţă de cel de anul trecut, fiind corectate toate disfuncţionalităţile sesizate de reprezentanţii mediului de afaceri, şi, în special, de către beneficiarii direcţi. 

Învăţămintele şi experienţa din 2017 a programului a dus la lansarea unor reguli unitare de aplicare pentru toţi cei implicaţi. Între elementele de notate ale ediţiei din acest an se numără acordarea unor şanse sensibil egale proiectelor din domeniul producţiei şi serviciilor, scopul urmărit fiind de a sprijini mai mult persoanele care locuiesc în zone defavorizate şi cu o pondere redusă a IMM-urilor, şi care doresc să dezvolte afaceri pe domeniul serviciilor. De asemenea, sunt introduse şi alte noutăţi semnificative, care vor uşura eligibilitatea celor care vor să înfiinţeze noi societăţi, precum acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului, şi simplificarea procedurilor de achiziţie şi a planului de afaceri.

Programul Start Up Nation constituie un punct vital al Programului de Guvernare al PSD pentru perioada 2018-2020. Executivul urmăreşte dezvoltarea şi implementarea politicilor de susţinere a mediului de afaceri, atragerea de investiţii, precum şi promovarea exporturilor. În mod special pentru tinerii antreprenori, Start-up Nation 2018 îşi propune înfiinţarea a aproximativ 10.000 de firme noi, prin finanţarea nerambursabilă cu 200.000 lei pentru fiecare proiect, fără a fi nevoie de cofinanţare.

Guvernul estimează o alocare bugetară de două miliarde lei pentru acest an, însă în urma implementării programului, statul îşi va recupera o parte importantă din investiţie. Astfel, vor fi create peste 100.000 de noi locuri de muncă în viitorii patru ani, iar peste 30% din banii destinaţi programului se vor reîntoarce în bugetul naţional, din taxele şi impozitele noilor societăţi.

Start Up Nation este cel mai benefic program pentru susţinerea IMM-urilor şi a antreprenoriatului autohton lansat până acum în România. Sunt încrezătoare în succesul ediţiei din acest an, care, pe lângă susţinerea celor cu iniţiative de afaceri, va fi în măsură să readucă în ţară mulţi dintre tinerii plecaţi pentru a-şi găsi un rost în viaţă!

 

 

Deputat PSD Cluj,

CRISTINA BURCIU

2 noiembrie 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh