08
Sam, Aug
52 New Articles

Politic
Typography

Având în vedere bilanțul îngrijorător al folosirii petardelor și celorlaltor materii explozibile cu ocazia sărbătorilor de iarnă (numeroase vătămări corporale, incendii și vătămări ale animalelor- conform link-urilor din cuprinsul e-mail-ului),

subscrisa, Organizația Județeană Cluj a Partidului Ecologist Român, revin, pentru a treia oară, cu solicitările înainate prin petițiile înregistrate la 7 noiembrie și 30 decembrie 2019 și formulez prezentainterzicere artificii

                                                           

                                                                          CERERE

 

                prin care

în temeiul prevederilor Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor

 

solicităm

 

Domnului Prim-ministru al României, Ludovic Orban

 

adoptarea unui act normativ având ca obiect interzicerea confecţionării, deţinerii, comercializării, importului, folosirii sau oricărei alte operaţiuni cu materii explozive.

 

 

De asemenea, în temeiul prevederilor Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor și ale  ale art. 34 alin. (3) din Legea nr. 126 din 27 decembrie 1995 privind regimul materiilor

solicităm

 

Ø     Domnului Ministru al Afacerilor Interne, Ion-Marcel VELA

Ø     Domnului Prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean

Ø     Domnului Primar al Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc

Ø     Domnului Șef al Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, Mircea Ion Rus    

Ø     Domnului Inspector-șef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, colonel

Moldovan Ion

 

să înceteze organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment, respectiv să refuze a -și da acordul/avizul pentru organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment.

 

v     

 

În motivarea prezentei, arătăm că artificiile, atât cele din cadrul evenimentelor private, cât și cele de pe spațiul public, perturbă liniștea persoanelor, în special a copiilor mici, sperie animalele, produc răni fizice, disconfort auditiv, o bună parte fiind, în același timp, o sursă de contrabandă și bani nefiscalizați.

 

Domnului Primar Emil Boc îi solicităm să utilizeze resursele financiare destinate spectacolelor de artificii organizate de Anul nou, cu ocazia zilelor culturale sau sărbătorilor, pentru inverstiții. Decât să fie ”pușcate” sau ”aruncate în aer”, aceste fonduri ar trebui să fie investite pentru amenajarea secțiilor unor spitale, grădinițe, creșe, școli sau în infrastructura orașului.

 

Prin aceste măsuri, urmărim protejarea minorilor, a familiilor, sănătatea cetățenilor, liniștea vârstnicilor și a copiilor, încetarea contrabandei cu astfel de produse.

 

Neluarea măsurilor de prevenire, vă face, cel puțin din punct de vedere moral, responsabili pentru urmările acestui fenomen.

  

v     

  

Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește trezirea conșiinței atât în cetățenii din județul Cluj, cât și a instituțiilor, aplicarea legii în mod riguros, un tratament nediscriminator din partea autorităților față de cetățeni, transparență, ca autoritățile și instituțiile publice să funcționeze în Lumină și în Adevăr.

 

De asemenea, Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește ca Municipiul Cluj-Napoca să fie curat, civilizat, evoluat, oxigenat, aerisit, verde.

 

Vă solicităm să ne comunicați răspunsul dumneavostră la prezenta cerere, în termenul prevăzut de art. 8 din Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

                În speranța soluționării conforme a cererii noastre, vă asigurăm de întreaga noastră considerațiune.

 

 

Cluj-Napoca, 7 ianuarie 2020

Cu stimă,

Organizația Județeană Cluj a Partidului Ecologist Român

Departament Comunicare

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh