29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Candidatul anunțat de USR Turda pentru funcția de primar, Andrei Suciu, spune, în ultima sa postare pe Facebook, că  „a aflat din presă că, la Turda, există o singură ambulanță de terapie intensivă”.  Și, normal pentru un politician, fiind angrenat într-o luptă politică, încearcă să arunce vinovăția pe cel care ocupă în acest moment scaunul de primar și a cărui poziție o vizează la alegerile viitoare. Deși, nu are nicio legătură, iar el o știe prea bine. Iar asta nu este normal nici pentru un om de presă, nici facebook andrei suciu usr turdapentru alegători. Pentru că, adevărul este altul, și trebuie spus.

Andrei Suciu, declară așadar, că „Am citit în presă că în zona Turda și Câmpia Turzii există o singură ambulanță de terapie intensivă. Cu alte cuvinte, dacă se produce un accident grav, cu mai multe victime ce necesită o intervenție urgență, cei care acordă primul ajutor nu vor avea mijloacele necesare să ajute persoanele afectate” și concluzionează: „Intenționez să opresc risipa banului public la Turda”. Sincer, mă și apucă râsul la o astfel de afirmație. Să acuzi pe primarul care a atras cele mai multe fonduri europene și guvernamentale, ba chiar și cele mai mari sponsorizări pentru municipalitatea turdeană că risipește banul public... Apoi, dacă vorbești de zona Turda-Câmpia Turzii, ce legătură are „banul public” de la Turda. Orice cetățean știe, sau dacă nu o află acum, că ambulanțele care activează la Turda și Câmpia Turzii aparțin Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj, iar vina pentru dotarea Serviciului de Ambulanță de la Turda și de la Câmpia Turzii aparține exclusiv SAJ Cluj și Ministerului Sănătății, fără nici o legătură cu primăriile din Turda și Câmpia Turzii, cu atât mai puțin cu primarul Cristian Matei, căreia Andrei Suciu îi vânează poziția.

Ca o informație pe care o obținusem în urmă cu câteva zile de la edilul turdean, acesta ne-a declarat că la Turda vor sosi două ambulanțe noi-nouțe până la sfârșitul acestei luni, urmare a demersurilor făcute de Cristian Matei către Ministerul Sănătății și organisme de profil județene, încă din primul semestru al anului 2019. Ambulanțele se află, deja la Cluj-Napoca, în proces de înmatriculare.

De aceea, să arunci vina pe un om care a făcut mai mult decât îi cere fișa postului și prin preocuparea căruia pentru Spitalul Municipal Turda au fost alocate cele mai mari sume de la bugetul local din istorie, de când a preluat mandatul de primar, nu este corect. Dacă Andrei Suciu ar citi și alte organe de presă, în afara celor girate de USR Turda, ar fi aflat că la Turda s-a cumpărat un tomograf nou-nouț, de ultimă generație, alături de alte dotări la solicitarea cadrelor medicale de acolo, s-au făcut modernizări care au schimbat fața acestei instituții, iar la toate etajele s-a așternut covor de spumă epoxidică, ceea ce permite igienizarea mai facilă și reprezintă un avantaj în lupta cu infecțiile spitalicești, ca să nu mai spunem că primarul Matei, imediat ce a ajuns în funcție a dispus asfaltarea curții spitalului și amenajarea curții, după zeci de ani n acare acestea arătau deplorabil. Citește mai multe aici:

Spitalul Municipal din Turda, un loc mai bun...

Computer tomograf nou-nouț la Turda. Investițiile continuă... 

Cea mai mare alocare bugetară pentru Spitalul Municipal Turda!

În fine, postarea candidatului USR Turda, Andrei Suciu (revenit în acest partid după ce a demisionat din el, citește aici mai multe Andrei Suciu a demisionat din USR!) se încheie astfel: „Toți banii risipiți pe artificii, beculețe, ornamente și alte cheltuieli inutile plătite din bani publici vor fi alocați Spitalului și școlilor din Turda. Din iunie încolo Turda se va schimba: vom investi în sănătate și în educație, nu vom mai arunca banii pe fereastră”, promite politicianul. Adică, dacă Andrei Suciu ajunge primar, ne aruncă în întuneric? Eu aș fi mai atent cu astfel de afirmații. Unii turdeni și mai ales copiii, îndrăgesc artificiile, vor luminițe, beculețe și distracție de sărbători. Mai urmează să spui că vei închide și patinoarul, teatrul, casa de cultură, bazinul de înot, pentru că toate consumă bani, toate au un cost. În plus, să hotărăști, de unul singur, când ești doar unul din mulții candidați la funcția de primar, că turdenii nu vor mai avea parte de artificii, beculețe ornamentale de sărbători, fără să întrebi mai întâi pe turdeni, mi se pare atitudine de dictator. Ba mai mult, de când Matei este primar, au fost renovate aproape toate școlile din Turda, iar pentru celelalte există proiecte aprobate, inclusiv cu finanțare din afara bugetului local. Nu poți spune că învățământul a fost văduvit, ajuge să urmărești bilanțurile prezentate de municipalitate. Fără să fi tăiat de la cultură, sănătate, distracție sau alt domeniu al vieții sociale a turdenilor.artificii

Dar să acuzi municipalitatea că plătește artificii, iar tu să urezi, pe Facebook „la mulți ani” cu artificii, așa cum se vede în fotografia alăturată, mi se pare o ipocrizie...

Deci, Andrei Suciu, când spui adevărul, cu artificii sau fără?

------

La final, poate ar fi bine să vizionați un video cu bilanțul anului trecut, lansat de municipalitate:

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh