24
Joi, Sep
52 New Articles

Politic
Typography

Cluj Manifest publică o înregistrare în care un tânăr turdean susține că ar fi lucrat pentru firma președintelui PMP Turda chiar și de noapte, fiind minor și fără să i se întocmească un contract legal de muncă, în vârstă de doar 17 ani. El mai spune că și alți pmp turdacolegi ai săi, majori, ar fi  lucrat fără contract de muncă pentru firma lui Nap, iar celor cărora li s-a întocmit contract de muncă nu li s-a plătit contribuția la CAS.

Aveam 17 ani când m-am angajat. Fără contract de muncă, fără nimic. Nu eram singurul. Erau vreo șase în aceeași situație. Lucram numai în tura de după-amiază și în tura de noapte, iar de plătit ne plătea zilnic. Cât am lucrat acolo nu a venit niciun control de la Inspecția Muncii. Am avut un coleg – el avea contract de muncă, chipurile – care, când a avut nevoie să meargă la medic, a descoperit că firma nu îi plătea asigurările de sănătate. Apoi, băiatul acesta a plecat la muncă în Italia. Când a revenit în țară s-a angajat tot aici, fără contract de muncă. Firma mergea bine. Încărcam vagoane întregi de marfă. Nu știu de ce nu plătea CAS”, a mărturisit, într-o înregistrare video publicată de Cluj Manifest tânărul, fost angajat al lui Nap.

Turda Info l-a contactat pe președintele PMP Turda, Adrian Nap, pentru a-i da posibilitatea să se apere. I-am transmis următoarele întrebări: „Sunt adevărate afirmațiile din articolul publicat de Cluj Manifest? Dar acuzațiile din înregistrarea publicată de jurnaliștii clujeni?”

Adrian Nap nu ne-a răspuns, deși au trecut mai bine de 24 de ore de la solicitarea noastră. În astfel de cazuri, în urma dezvăluirilor făcute de presă, organele statului, cum ar fi ITM sau chiar Parchetul din zonă, se autosesizează, dacă consideră că există suspiciunea comiterii unor infracțiuni sau abateri de la lege în domeniul muncii sau economic.

Întregul articol publicat de Cluj Manifest poate fi citit aici: https://www.clujmanifest.ro/politica/candidati-pmp-cu-iz-penal-la-turda-adrian-nap-angajeaza-minori-si-nu-plateste-cas/?fbclid=IwAR2W8WUSlYPW0mzIAqQqZFMrWv9eQuL_-zMLPALNoOtQBZ58vXosw346So8

În urmă cu câteva săptămâni, pe numele lui Adrian Nap a mai fost depusă o plângere la Parchetul Judecătoriei Turda, despre care ați putut citi aici: Doi consilieri locali din actualul mandat, acuzați de incompatibilitate și conflict de interese

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh