03
Sam, Iun
19 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deputatul USR CLuj, Viorel Băltărețu, susține că întârzierilr din proiectul de realizare a aașa-numitei „ocolitoare a Turzii”, varianta de legătură dinre Autostrada Translivani A3 și Tureni, s-au redus în ultima vreme, însă viteza cu care documentele necesarepol cirlculă între instituțiile statului este nepermis de mică, de vină fiind birocrația de care, la 33 de ani de la Revoluție, nu am scăpat.

Iată ce transmite deputatul: „Deputatul Viorel Băltărețu, cunoscut pentru implicarea lui în monitorizarea proiectelor de infrastructură din județ, trage un semnal de alarmă în ce privește calendarul de implementare a proiectului Dx A3-Tureni, recent actualizat de CNAIR.

 Deputatul a solicitat, în ultimii doi ani, rapoarte periodice de la CNAIR referitor la acest proiect de investiții și a intervenit la autoritățile locale și centrale pentru accelerarea etapelor birocratice.

 El spune că, față de raportul din septembrie 2021 - în care întârzierile au fost, pe etapele realizate, de până la șapte - opt luni - raportul din noiembrie 2022 estimează reducerea întârzierilor pentru etapele din 2023-2024.

 “Toți ne dorim ca aceste aparente recuperări să fie posibile, pentru că finanțarea prin Programul Operațional pentru Infrastructură Mare, în valoare de aproximativ 788 milioane de lei, expiră la final de 2023. Banii se întorc la UE, nu sunt transferabili pe alte proiecte de infrastructură de care avem atâta nevoie oriunde în țară.”, a spus deputatul.

 “Dar analizând ritmul deosebit de greoi în care s-au derulat etapele de până acum, iau cu prudență aceste termene. În septembrie 2021, când Ministerul Transporturilor era condus de Cătălin Drulă, proiectul era în linie dreaptă. De atunci nu au intervenit situații neprevăzute. Singura problemă rămâne viteza adormitoare cu care se schimbă hârtiile între instituțiile statului. Birocrația ne costă!” a atras atenția Băltărețu.

 “Voi urmări în continuare timpii de progres în autorizări și voi insista pentru respectarea lor. Așa cum am mai făcut, țin permanent legătura cu CNAIR și Ministerul Transporturilor, unde depun, de câte ori e cazul, propuneri pentru deblocarea birocrației. Acest tronson e foarte important pentru toți clujenii și, în special, pentru turdeni, care au nevoie de acest proiect ce va degreva Turda de traficul infernal”., a ținut să transmită public deputatul clujean.

 

Foto: ARHIVA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh