25
Joi, Apr
4 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Împroprietărirea  fiecărui cetățean român cu un capital productiv în valoare de 20 000 de euro.

Iată, mai jos, principalele proceduri ale proiectului de lege. Constituirea, prin lege a unui fond special de investiții. Fondul de investiții va fi alimentat, în special, din impozitul progresiv pe averile persoanelor  fizice sau juridice care au o valoare cumulată mai mare de 500 000 de euro.

Impozitul va fi stabilit așa încât să colecteze la fond cel puțin 20% din PIB-ul creat, în Romania.

Sumele colectate la fondul special de investiții vor fi folosite astfel : 80% pentru împroprietărirea cu capital productive a cetățenilor ‚ țării, 20% pentru dotarea cu capital a regiilor autonome care vor exploata resursele natural ale țării, precum și unitățile cu caracter de monopol și strategie.

În primii 10 ani de aplicare a legii, fiecare cetățean român major va primi, din fondul special  de investiții, suma de 20 000 de euro, pe care o va folosi pentru cumpărarea de capital productiv: terenuri, construcții, mașini, utilaje, echipamente etc.

Cei 18 milioane de români majori vor primi cele 20 000 de euro, eșalonat, pe parcursul celor 10 ani.

Cetățenii vor putea accesa cele 20 000 de euro ca persoane fizice autorizate sau ca asociați în asociații familiale, societăți comerciale, cooperative, etc.

Selecția cererilor de finanțare se va face prin concursuri de proiecte, asemănătoare celor utilizate la accesarea fondurilor europene.

Începând cu anul 11 de aplicare a legii, vor fi împroprietăriți cu capital de la fondul special de investiții, numai tinerii cetățeni români, la împlinirea vârstei de 18 ani. Suma cu care vor putea fi împroprietăriți va fi de cel puțin 50 000 de euro.

Tinerii  în vârstă de până la 35 de ani, vor putea folosi jumătate din suma primită de la fondul special de investiții pentru achiziționarea primei lor locuințe.

 

Comitetul Executiv al Partidului Poporului – Legea Cojocaru din Turda

Inginer Stana Stefan (tel. 0264 311 008)

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh