29
Vi, Mar
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

com-irimie-feb-2016

Stimate domnule “CANDIDAT”, dragi turdeni!

Sunt un om la fel ca toti oamenii. Si cu bune si cu rele. Nimeni nu este perfect si nimeni nu este fara de greseala. Dar ma straduiesc sa fiu  corect si respectuos cu toata lumea, iar atunci cand gresesc sa-mi indrept greselile.

De ceva timp au aparut cateva adrese de facebook cu tema electorala: “Pamflete Turdene”, “Mircea Tudor Cristian” si “Civitas Turda”, care mai in gluma mai in serios ataca posibilii candidati la postul de Primar al Municipiului Turda. Desi cam stim fiecare dintre noi cine se afla in spatele fiecarei pagini, lucrurile au fost tolerate de catre toti crezandu-se ca vor exista totusi unele limite .


In ceea ce ma priveste am decis sa iau atitudine si sa condamn public aceste rusinoase actiuni. In ultimele doua, trei saptamani au aparut mai multe pagini false de facebook cu adrese si poze eronate si care ma ataca murdar pe mine si familia mea.


Stimate domnule “CANDIDAT”, este nespus de marsav si necinstit ceea ce faceti si nu îi condamn pe cei care fac acest lucru pentru ca ei sunt doar executanti platiti ai unor ordine murdare.

 

Nu este societatea civila turdeana care este cea mai indreptatita sa ne traga la raspundere pe toti? Turdenii sunt oameni credinciosi, civilizati si emancipati iar pe mine ma intalnesc mereu pe drum, la cumparaturi, in piata sau la Biroul Parlamentar unde sunt mereu la dispozitia tuturor. Oricine m-a oprit sa-mi spuna ceva, intotdeauna am ascultat  respectuos si politicos. Nu acei oameni poarta vina pentru aceste postari ci dumneavoastra “STIMABILE CANDIDAT”, cel care dati  comanda si care prin aceste gesturi atrageti si mai mult oprobiul si condamnarea publica asupra tuturor politicienilor.


Domnule “CANDIDAT”, cat de mult va doriti sa ajungeti Primar ? De ce ati fi in stare pentru a castiga ? Sunteti dispus sa faceti oameni sa sufere ? Sau asa cum se spune, sa calcati lumea in picioare? Sa va vindeti sufletul?


Sunt sigur ca nu veti ajunge Primar niciodata. Pentru ca Dumnezeu nu va pune un astfel de om, in iunie,  la Turda, in functia de Primar. Poate nici eu nu am sa ajung Primar. Dar am sa accept acest lucru cu demnitate respectand votul turdenilor si am sa traiesc mai departe cu mandria ca mi-am incercat sansa in mod corect si onest.


1. In postarile dvs ma atacati murdar punand alaturi de mine o funie si numindu-ma in comment-uri "spanzurat”. Am sa ma jur in fata lui Dumnezeu ca niciodata nu am incercat sa-mi iau viata sub nici o forma si ca sunt dispus oricand, DAR ORICAND, sa merg la detectorul de minciuni insotit de toata presa sau de oricine altcineva pentru a sustine adevarul. Acele atacuri vechi,din 2010, despre posibile incercari de sinucidere se aflau de asemenea intr-o perioada preelectorala si au durat aproximativ doua luni. Si mai spun ca nu se poate cineva spanzura  sau sa-si taie venele sau sa sara in fata unui autobuz fara a se vedea si fara urmari. Ca nimeni nu poate fi dus cu salvarea sau nu poate fi internat fara a se opera in registre si fara a interveni medicii sau asistentele medicale.


Si mai presus de toate sunt un om mult prea puternic si fericit. Am o familie minunata pe care o iubesc enorm si de care sunt foarte mandru. O femeie harnica si inteleapta si doi copii minunati pentru care merita sa traiesti 10 vieti.


2. Ma atacati spunand ca am falimentat Societatea Roland. Trebuie sa stie toata lumea ca Roland a fost societatea pe care eu am infiintat-o  cu capitalul meu iar eu am fost primul angajat. Ma doare enorm de mult faptul ca noii actionari au introdus Roland in faliment pentru ca timp de 18 ani am muncit cot la cot cu toti angajatii pana acum mai bine de 5 ani cand am vandut intreaga societate si cand firma avea 284 de angajati. Dar a fost decizia noului actionariat iar  numele meu nu se leaga de nici un faliment. In nici un act si in nici o institutie. Vreau sa mentionez in mod special ca schimbarea actionarului firmei Roland, s-a facut cu acordul bancii (clauza care era in contractul de credit), fara de care n-as fi putut face vanzarea, dovada fiind actul de aprobare al institutiei bancare. Daca as fi facut eu o cat de mica ilegalitate, as fi fost verificat si anchetat. Atata timp cat eu am fost actionarul firmei Roland, am platit in cei 18 ani peste 20 000 de salarii, am virat peste 500 de miliarde impozite la stat, dar cel mai important este ca sute de oameni au aprofundat meserii de baza ca si brutar, patiser, cofetar, bucatar, ospatar, barman, gestionar, vanzator si altele.

 

Pe unii i-am dus sau i-am trimis la specializari in tara sau in Ungaria, Olanda, Italia sau Germania, dobandind meserii care le sunt de folos pentru tot restul vietii iar o parte dintre ei mai lucreaza inca in unitatile deschise de mine iar altii in cele mai renumite unitati si multinationale din Cluj, Turda si Campia Turzii. Roland a fost o mare familie in cadrul careia peste 100 de femei au nascut si alti 100 de tineri au facut studii superioare sau postliceale, sustinuti sau incurajati de mine. In cadrul firmei Roland au fost tineri pe care i-am cununat ca nas sau le-am botezat copiii. Asa ca nimeni nu a suferit mai mult ca mine cand noii actionari au avut o alta politica .


Un lucru trebuie stiut: ca Mircea Irimie nu are nici o datorie la nimeni si nici la stat, cazierul fiscal putand fi oricand marturie.


3.  Va legati murdar de familia mea. Partajul pe care noi, intreaga familie l-am stabilit de comun acord este un demers pentru protejarea si asigurarea intregului patrimoniu al familiei fiind distribuit intre toti 4 membri, seniori si juniori in mod egal si este o procedura care este des intalnita in toata lumea iar la noi in Turda sunt nenumarate cazuri cu particularitati diferite. Dar fara sa-mi permit sa pomenesc nici un nume, consider ca este o decizie a fiecaruia si nu un motiv de batjocura din partea cuiva care doreste sa conduca destine intr-o functie de mare raspundere. In acest moment in multe tari, cel care detine mai multe impozite este suprataxat in crescendo .


Domnule “CANDIDAT”, mai este mult timp pana la alegeri dar dumneavoastra ati inceput-o din timp la modul cel mai marsav pentru ca aveti timp. Immanuel Kant, cel care a pus bazele statului de drept modern obisnuia sa spuna:


"Cei buni sunt lipsiti de convingeri,
Cei rai clocotesc de energie ".


Sunteti plin de energie domnule “CANDIDAT”. Din pacate negativa!


Stimate domnule “CANDIDAT”, am sa ma adresez dvs. intotdeauna cu mult respect pentru ca aceasta este educatia pe care am primit-o de la parintii mei. Dar am sa va spun un adevar. Si pe mine si pe dvs ne cunosc bine si familia si prietenii si colegii de partid.


Pe mine familia, prietenii si colegii  ma cunosc ca un om muncitor,  credincios si corect, sincer si cinstit si care intotdeauna se tine de cuvant. Un om care atunci cand are ceva de spus isi asuma acest lucru. Eu niciodata nu am comentat, postat sau jignit pe cineva ascunzandu-ma sub anonimat sau dupa un pseudonim. O stiu toti ai mei pentru ca intotdeauna am spus: noi nu jignim, noi nu ofensam. Pentru ca noi liderii, trebuie sa fim inainte de toate model de conduita si necompromis. Si de aceea eu, Mircea Vicentiu Irimie sunt liderul politic care in acesti 8 ani de administratie locala sau centrala, niciodata, dar NICODATA  nu mi-am angajat familia sau rudele in Primarie, Salina Turda, Compania de apa Aries sau Domeniul Public. Si de asemenea nici intr-un Consiliu de Administratie. Asa trebuie sa fie un lider politic adevarat. Si as mai mentiona ceva foarte important. Si anume faptul ca in relatia mea cu mass media (si este una foarte modesta in comparatie cu alti candidati), pe toate chitantele mele scrie Mircea Irimie. Nu Compania de Apa Aries, Salina, Primaria sau Domeniul Public. Pentru ca eu nu folosesc banii si bunurile turdenilor pentru campania, imaginea sau folosul meu personal. Si sunt mandru de toate acestea!


Pe dvs. insa, domnule “CANDIDAT”, familia, prietenii si colegii de partid, va cunosc asa cum sunteti cu toate cele rele si urate. Stiti ca mai devreme sau mai tarziu acesti oameni pe care astazi ii folositi (si pe care eu ii respect si nu le reprosez nimic) vor povesti ce i-ati pus sa faca si vor afla toti turdenii. Orice veti face doar rusinea va asteapta.


Protocolul din 2012 incheiat la Turda demonstreaza tuturor turdenilor ca mai departe de toate promisiunile si de intentiile si gandurile bune din perioada electorala, dupa alegeri intreaga batalie a liderilor politici a fost pentru resursele Turzii si pentru controlul societatilor la care Turda este actionar si nu o lupta pentru proiectele si strategia de dezvoltare. Si pentru ca de curand a fost facut public, a vazut toata lumea ca eu, Mircea Irimie nu am facut parte din acest protocol care impartea resursele Turzii dupa prietenii.

 

Va mai spun ca atunci cand noi ne vom intalni si privirile noastre se vor intalni, vom sti amandoi ca suntem doua caractere diferite.


Inchei cerandu-mi iertare tuturor pentru mesajul poate prea lung. Dar vine din sufletul unui om care si-a privit cu inima grea familia plangand o zi si o noapte. Iar ei sunt nevinovati. Scriind acest mesaj m-am simtit ca si in fata duhovnicului si mi-am descarcat tot of-ul.


Eu pot primi si indura orice si oricat. Pentru ca sunt puternic si pregatit. Noi candidatii putem lupta intre noi oricat. Dar familiile noastre ce vina au?


Am fost timp de 4 ani Viceprimarul Municipiului Turda, am muncit, am fost cinstit si mi-am respectat juramantul. Sunt timp de 4 ani Deputat de Turda in Parlamentul Romaniei si imi respect de asemenea juramantul, fiind activ si implicat si stand la dispozitia oricui si nefacand Turda de rusine. Ce vor dori turdenii si Dumnezeu sa se intample in luna iunie, trebuie sa acceptam si sa respectam cu totii. Si o spun de acum ca daca va castiga altcineva alegerile pentru functia de Primar, indiferent cine, am sa fiu primul care am sa ii strang mana si am sa-l felicit urandu-i succes si oferindu-mi sprijinul si disponibilitatea de colaborare atat cat am sa mai fiu Parlamentar.

 

Stimate domnule “CANDIDAT”, va respect pe dumneavoastra, familia si prietenii dumnevoastra, va respect in mod deosebit colegii de partid dar in ceea ce va priveste pe dumneavoastra personal, am un singur cuvant: RUSINE!!!!!

 

P.S. Acum puteti sa va puneti POSTACII la treaba !!!

 

Deputat ALDE de Turda,

Mircea Vicentiu Irimie

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh